Noyen: het BBQ-seizoen is geopend!

Noyen: Eerlijke aanpak, heerlijke smaak – Tijd voor een BBQ-moment

Het mooie weer: meer is er niet nodig om Johan en Peter Noyen, zaakvoerders van het gelijknamige bedrijf, gunstig te stemmen. Noyen is een vleeswarenbedrijf dat al sinds 1923 pensen aan de man brengt. Julien Noyen opende toen zijn slagerij in de Noordstraat in Gent. Intussen werkt de vierde generatie intussen in het bedrijf in Evergem en brengen ze naar jaarlijkse gewoonte het BBQ-segment opnieuw in de rekken. Het Gentse bedrijf Noyen brengt heerlijke, ambachtelijke pensen op de tafel, daar houden wij Belgen van! Stralend weer, goed gezelschap, een heerlijk stukje vlees en een pintje. Klinkt dit als muziek in de oren? Ontdek hieronder het BBQ-assortiment.

BBQ-worst met curry en appel : Deze worst bestaat uit het beste varkensvlees, op smaak gebracht met milde curry en appel. Heerlijk uit het vuistje of wanneer je de worst versnijdt tot kleine hapjes. Is dit stukje vlees toch net iets te pittig? Koel dan tijdig af met een heerlijk drankje.

BBQ-worst met tomaat en chorizo : Belgium meets Spain. Deze worst heeft een milde smaak van de Spaanse specialiteit chorizo aangevuld met tomaat. Serveer samen met een salade van aardappelen, paprika, chorizo en maïs voor nét dat extra beetje meer pit!

BBQ-worst met tuinkruiden : Less is more. Deze heerlijke varkensworst is op smaak gebracht met verse tuinkruiden. Wat deze tuinkruidenmix nu exact inhoudt… dat houden we geheim! Heerlijk bij een bord vol groenten en een pikant sausje.

Assortiment mini-pensjes : Noyen bracht ook een assortiment mini-pensjes op de markt met drie verschillende smaken: curry, paprika en tuinkruiden. Zo hoef je niet te kiezen. Wij zijn fan!

Mens én dier centraal

Respect is een waarde die alomtegenwoordig is bij Noyen. Naar de consument toe, uiteraard, maar ook naar de medewerkers, partners en verdelers. “Respect begint echter bij de basis van ons werk”, verduidelijkt Johan Noyen. “Wij willen dat de dieren die gekweekt worden voor onze productie met liefde en respect behandeld worden”. Noyen vond in 2017 in de Zwalmbeekhoeve van Mieke en Luc in Munkzwalm, de ideale partner om hun varkens in de beste omstandigheden te laten groot worden. Ook hier kiest Noyen bewust voor een samenwerking met jonge mensen, die steeds het juiste evenwicht weten te vinden tussen traditie en moderniteit.

Korte keten duurt het langst

Met onder andere een energieverbruik dat voor 35% hernieuwbaar is, gaat Noyen zeer milieubewust te werk. Daarbovenop probeert Noyen zoveel mogelijk de korte keten toe te passen. Op deze manier kunnen we iedere schakel een eerlijke prijs bieden. En voor Johan Noyen mag de lokale consument best wat veeleisender zijn op dat vlak. “Wij tonen aan dat lokaal produceren perfect kan, maar toch zijn wij wat pensen betreft de enige echte lokale speler. Nochtans is de korte keten de beste manier om ervoor te zorgen dat iedereen zijn boterham deftig kan verdienen en dat ook de consument een eerlijke prijs betaalt”.

Ambacht met toekomst

Het ambachtelijke karakter en de beproefde recepten zijn in ieder product van Noyen terug te vinden. Dit wil niet zeggen dat het bedrijf is blijven stilstaan. Integendeel, het innovatieteam is dagdagelijks bezig met de ontwikkeling van producten die nauwer aansluiten bij veranderende consumptiepatronen: we zorgen telkens voor een divers assortiment. Elk seizoen zullen we proberen met creatieve creaties en smaken op de markt te komen. We werken altijd met pure ingrediënten, zonder onnodige toevoegingen om de heerlijke smaak te bekomen, op een ambachtelijke manier. Door de efficiënte en zorgvuldige productie en doorlooptijd zorgt Noyen ervoor dat de producten heerlijk vers in de winkelrekken terechtkomen.

Wie is Noyen?

Het bedrijf is gespecialiseerd in pensen en zorgt elk seizoen voor de meest creatieve smaakvarianten. Met een ervaren en deskundig team brengt Noyen het beste varkensvlees op duurzame wijze naar de consument. CEO Johan Noyen leidt het bedrijf met veel respect voor elke werknemer en wil met een nieuwe duurzame aanpak de toekomst van de volgende generaties vrijwaren.