Noyen lanceert Rillettes

EEN HARTVERWARMEND TRADITIONEEL GERECHTJE DAT BETER DAN OOIT VAN PAS KOMT

Rillettes, symbool voor ambacht met toekomst

Noyen, het bekende Gentse keurmerk voor kwaliteitcharcuterie, lanceert speciaal voor het eindejaar een nieuw product… met een rijk verleden: rillettes. Het lekkere smeersel gemaakt uit varkensvlees afkomstig van de Zwalmbeekhoeve, is op zich al een ode aan traditie en kwaliteit. Boerin Mieke, de vaste Zwalmse partner van Noyen, kweekt al jaren varkens in de allerbeste omstandigheden. Meer dan ooit geldt de lokale afkomst van een product als een extra troef naar het grote publiek toe.

Vol en zacht tegelijk

Het nieuwe product vormt een ideaal hapje om de meest opstandige magen te stillen. De rillettes zijn samengesteld uit langzaam gegaard puur vlees van Noyenvarkens en worden gekenmerkt door hun zachte textuur. Perfect smeerbaar, met een volle smaak, staat de meest recente innovatie van Noyen ook symbool voor een ambachtelijk product met enkel pure ingrediënten. De rillettes smaken verrassend verfrissend bij het aperitief, op tapasplankjes of als beleg bij een luxe broodmaaltijd.

Back to real

“In onzekere tijden wordt het voor de consument steeds belangrijker om met het volste vertrouwen nieuwe producten te proeven”, verduidelijkt Johan Noyen, zaakvoerder van het gelijknamige bedrijf. Johan is de fiere achterkleinzoon van Julien Noyen, in de jaren ‘20 van vorige eeuw met de Boucherie du Nord in de Noordstraat veruit de meest gereputeerde slager van Gent omstreken. Johan weet dat ambachtelijke recepten en producten met een geschiedenis steeds meer in de smaak vallen bij de lokale consumenten. “Eerlijk smaakt heerlijk”, bevestigt Johan Noyen. “Steeds meer mensen zijn op zoek naar betrouwbare merken, authentieke recepten, gemaakt met respect voor de mensen, de dieren en het milieu. En dit geldt nu ook meer dan ooit in feestperiodes”, beklemtoont de bedrijfsleider en slagerszoon.

Te koop bij Cru – consumentenprijs : 4,80€/100g

Leuke tip voor handelzaken en cateraars: De rillettes van Noyen passen perfect bij take-away schotels en vormen ook een heel leuk product om aan geschenkmanden toe te voegen.