Noyen trapt het bloedworstseizoen af

DE OOST-VLAAMSE SPECIALIST IN AMBACHTELIJKE CHARCUTERIE BIEDT IN NAUWE SAMENWERKING MET DE ZWALMBEEKHOEVE (BOERIN MIEKE) EEN BREED ASSORTIMENT HERFST- EN EINDEJAARSPENSEN

Bloedworstseizoen

Hij blijft een typisch herfstproduct, een traditioneel gerecht dat hartverwarmend lekker smaakt op een kille regenachtige oktoberdag : de bloedworst van Noyen staat bekend als een geliefde klassieker in onze contreien. En dat is meer dan terecht! De bloedworst van deze vierde generatie charcutiers wordt gemaakt van vers varkensbloed, tarwebrood en kruiden. Hij wordt afgevuld in een natuurdarm en zorgvuldig gekookt. De typische smaak van zwarte pens is bij een specialist als Noyen meteen herkenbaar. Donkerbruin-zwarte kleur, frisse geur : kwaliteit en vakkennis wordt hier door professionals meteen herkend. Noyen’s topper is een bloedworst met ajuin.

Inspiratie genoeg

Bloedworst is een heel dankbaar product dat zowel koud als warm kan worden opgediend en bovendien heel makkelijk te bereiden is. De meest bekende associatie is met appels, maar het product valt ook prima te combineren met lekkere en gezonde groenten en vruchten, of zelfs een tikkeltje origineler met banaan, rabarber, kweepeer of pompoen, of met een mango-chutney ? Bovendien past de zwarte pens prima als hapje bij een aperitief, in schijfjes in een soep, in goulash of omhuld in een knapperige korstdeeg.

Eindejaarspensen: Noyen’s heilige drievuldigheid!

Met een speciaal eindejaarsassortiment biedt Noyen een gezellig en gevarieerd vervolg op de bloedworst met ajuin. Van 12 oktober tot 31 december ligt ook de bloedworst met suiker & rozijnen en die met appel & calvados in de winkelrekken. De drie koningen der bloedworsten plannen hun smakelijke eindejaarstocht door het culinaire België. En zoals steeds, met een eerlijke en heerlijke smaak.

Verschillende soorten: Zwarte pens met ajuin – altijd beschikbaar; Beschikbaar van 12/10/2020 t.e.m 31/12/2020 : Zwarte pens met suiker & rozijnen – Zwarte pens met appels en calvados

Mens én dier centraal

Mieke Verniest van de Zwalmbeekhoeve, uitverkozen tot Schoonste Boerin van Vlaanderen in 2016, is de eerste om Johan Noyen bij te treden. De afgelopen maanden zag ze de vraag naar haar varkensvlees nog stijgen en ziet ze hierin een erkenning voor haar aanpak die het welzijn van mens én dier centraal stelt. Noyen doet er alles aan om de varkens in de best mogelijke omstandigheden te laten opgroeien. Zo wordt ook voorzien in de productie van eigen voeder (tarwe, maïs, winterbonen) voor de varkens. De gewassen worden door Luc, de man van Mieke, op de boerderij gekweekt.

Korte keten duurt het langst

Ook dit maakt deel uit van een korte keten-filosofie” verduidelijkt Johan Noyen. Samen met een energieverbruik dat voor 35% hernieuwbaar is en eigen watervoorziening, past Noyen overal de principes van de korte keten toe. En voor Johan Noyen mag de lokale consument best wat veeleisender zijn op dat vlak. “Wij tonen aan dat lokaal produceren perfect kan, maar toch zijn wij wat charcuterie betreft de enige echte lokale speler. Nochtans is de korte keten de beste manier om ervoor te zorgen dat iedereen zijn boterham deftig kan verdienen en dat ook de consument een eerlijke prijs betaalt”.

Ambacht met toekomst

Het ambachtelijke karakter en de beproefde recepten zijn in ieder product van Noyen terug te vinden. Dit wil niet zeggen dat het bedrijf is blijven stilstaan. Integendeel, het innovatieteam is dagdagelijks bezig met de ontwikkeling van producten die nauwer aansluiten bij veranderende consumptiepatronen. “Ook dit brengt ons steeds dichter bij de eindconsument”, concludeert Johan Noyen, voor wie het slagersberoep ongetwijfeld nog een mooie toekomst tegemoet gaat. “Maaltijdboxen, de Buurderij, foodbags, online verkoop, vending machines, steeds meer initiatieven zien het daglicht om de consument een zo vlot mogelijke bediening en bevoorrading te verzekeren. Dat is zeer goed nieuws, zolang de kwaliteit blijft primeren. En daar zorgen WIJ voor”.