Pa’lais cuisine-gamma

PA’LAIS GEEFT ZIJN SPREADS EEN MAKE-OVER EN VERNIEUWT HET PA’LAIS CUISINE-GAMMA

 

De hele maand november zet het merk sterk in op de Try Vegan-challenge.

De herfst begint veelbelovend voor de spreads en plantaardige sauzen van Pa’lais! Het Belgische merk bracht een huzarenstukje – de kwaliteit van de producten nog verbeteren – net tot een goed einde en wil ons nu aanmoedigen om de hele maand november vegan te eten.

Zuivelproducten, maar dan anders

Start-up Pa’lais werd in 2018 opgericht door Laurent Jadot (vegan ondernemer) en Kevin Storms (chef-kok gespecialiseerd in de plantaardige keuken). Hun missie? Plantaardige alternatieven aanbieden om mensen te helpen beter te eten en te koken, dit door traditionele zuivelproducten opnieuw uit te vinden met gebruik van de beste ingrediënten. Het unieke assortiment bestaande uit 4 spreads en 4 kooksauzen, 100% vegan en met een super romige textuur, bewijst dat ze in hun missie geslaagd zijn. Alle producten van Pa’lais worden gemaakt op basis van bio-cashewnoten uit de eerlijke handel, in hun eigen Belgische werkplaats, waar ze uitsluitend met plantaardige ingrediënten werken.

Onze spreads : steeds romiger, steeds lekkerder

Vanuit hun streven naar steeds betere producten zijn de twee founders al een tijdje bezig met het creëren van nieuwe recepten, waarbij ze rekening houden met de feedback van de community. Chef-kok Kevin Storms had een geniale inval: voornamelijk Belgisch geteelde bloemkool toevoegen aan de spreads (behalve aan de Komkommer & Bieslook), voor meer zachtheid en een prachtige witte kleur. Door de citroen en azijn weg te laten werd ook de zuurgraad verminderd.

Nieuwe naam: Pa’lais Cuisine

De sauzen kregen bovendien een nieuwe naam en maken nu deel uit van het Pa’lais Cuisine-gamma. Het recept van de Pasta Sauce (vroeger gekend als Alfredo) werd aangepast, voor een sterkere kaassmaak en een romiger textuur.

Deze veranderingen gaan samen met een nieuwe verpakking die de Belgische identiteit van het merk sterker op de voorgrond plaatst. Het plant-based logo kreeg de driekleur mee en de ingrediënten worden in het Nederlands en het Frans weergegeven, niet meer in het Engels.

Durf je het aan … om een maand lang vegan te leven?

Dit jaar is Pa’lais een van de partners van de Try Vegan-challenge. Deze uitdaging, een initiatief van vzw BE Vegan, wil de Belgen aanmoedigen om minder (of helemaal geen) dierlijke producten te eten. Van 1 tot en met 30 november krijgt al wie meer plantaardige producten op z’n bord wil, een gratis coachingsprogramma aangeboden, begeleid door professionals uit de gezondheids- en voedingssector.

Speciaal voor deze gelegenheid komt Pa’lais met twee 100% plantaardige recepten die je klaarmaakt met de sauzen uit het Pa’lais Cuisine-gamma: een kruidige lasagne met gegrilde courgettes en spinazie bechamel. – linguine carbonara met erwtjes, broccoli en tempeh-spek.

Ben je verzot op bechamelsaus of verslaafd aan pasta carbonara? We zweren het: je kunt er ook van genieten zonder één druppel melk … en zo draag je meteen bij aan een meer duurzame toekomst!

Meer info en inschrijvingen via de website tryvegan.be.