Marijn Coertjens

Belgische Marijn Coertjens officieel één van de beste patissiers en chocolatiers ter wereld!

 

Dat Belgen en chocolade een gouden combinatie zijn, is geen geheim. Deze nationale trots wordt dit jaar extra versterkt, want onze Belgische chocolatier Marijn Coertjens behoort officieel tot de wereldklasse van chocolatiers en patissiers! Relais Desserts – een internationale associatie die al 35 jaar de elite van patisserie bekroont – geeft Marijn Coertjens een verdiende plek tussen de beste patissiers en chocolatiers ter wereld.

Al van jongs af aan koestert Belgische chocolatier Marijn Coertjens een liefde voor patisserie en chocolade. Met stages in Japan, het mentorschap van Marc Ducobu van de gekende patisseriezaak Ducobu in Waterloo en jaren ervaring als Chef Chocolatier in één van de meest gerenommeerde luxehotels ter wereld (The Peninsula, Hong Kong), ontwikkelde Marijn zijn eigen identiteit als chocolatier/patissier. Een eigenheid die hem reeds heel wat prijzen, samenwerkingen met iconische merken (o.a. Louis Vuitton, Rolls-Royce, Chanel) en een eigen chocolade- en patisseriezaak in hartje Gent opleverde. Aan dat reeds indrukwekkende palmares wordt nu het officiële lidmaatschap bij de internationale Haute Patisserie vereniging Relais Desserts toegevoegd.

Al bijna 40 jaar brengen professionals van de associatie Relais Desserts de wereldelite van de Franse patisserie samen. Om lid te worden dien je aan verschillende criteria te voldoen en moet je enkele (on)aangekondigde controles van de grootmeesters in hun vak doorstaan. Wie deel uitmaakt van Relais Desserts, behoort tot de absolute wereldtop. Daarom zijn hoge scores op algemene uitmuntendheid, uitstraling van de zaak, de kwaliteit en originaliteit van de producten, de invulling en het onderhoud van de ateliers, de bediening en de carrière in het algemeen van groot belang. In totaal zijn er een honderdtal patissiers en chocolatiers afkomstig uit 19 landen die deze eer mogen dragen. België telt drie patisserie- en/of chocoladezaken in deze lijst: Marc Ducobu, Del Rey, Darcis en nu dus ook Marijn Coertjens!

“Dit is een belangrijke stap voor mij en de Belgische patisserie en chocolade. Het streven naar excellentie en vernieuwing met respect voor traditie, is iets wat ik al heel mijn carrière heb aangehouden en wat naast mijn eerder behaalde titels een extra bekroning krijgt. We mogen onszelf rekenen bij de beste patisserie en chocolade zaken ter wereld, naast namen waar ik als beginnend patissier naar opkeek (en nu nog steeds).” – Marijn Coertjens

Meer lekkers en informatie via marijncoertjens.be