Phénix eatery & bar – Shanghai – 3 Michelinsterren

PHÉNIX eatery & bar is opnieuw bekroond met One Michelin Star in The Michelin Guide Shanghai 2021 edition. Het restaurant werd geopend in april 2016 en is geworteld in de filosofie van “Het leven draait om de ingrediënten”, waarbij de nadruk ligt op de rijkdom van seizoensgebonden, natuurlijke ingrediënten. Het biedt een plek waar gasten essentiële Franse klassiekers en moderne interpretaties kunnen ontdekken door middel van een authentieke en verfijnde reis door de moderne Franse keuken.

Mijn team en ik zijn verrukt over het feit dat PHÉNIX voor het vijfde achtereenvolgende jaar, sinds de introductie van de Guide Michelin voor Shanghai in 2017, een Michelinster heeft gekregen. Het is ook een enorme eer om tot de uitverkorenen te behoren en we zijn dankbaar voor de steun en aanmoediging die we blijven ontvangen van onze gasten, partners en collega’s, vooral in deze ongekende tijden. Onze onwrikbare inzet voor onze gasten blijft op de eerste plaats staan, en we zullen doorgaan met het perfectioneren van ons vak en het aanbieden van een consistente moderne Franse eetervaring die ongeëvenaard is”. – Pierrick Maire, Executive Chef – The PuLi Hotel and Spa

Geworteld in de filosofie van “Het leven draait om de ingrediënten”, is een bezoek aan PHÉNIX een charmante uitnodiging om opnieuw verbinding te maken met de essentie door middel van een intuïtieve Franse keuken, geïnspireerd door de rijkdom van de seizoensgebonden natuurlijke ingrediënten. Dit engagement voor de fijnste, meest verse en beste ingrediënten vomt niet alleen aan de basis van alles wat we doen, maar ligt ook aan de basis van de keukenfilosofie van de befaamde Chef Pierrick Maire.

Fijnproevers kunnen zich in PHÉNIX verheugen op verrassingen als Chef Pierrick doorgaat met zijn missie om de Franse keuken een frisse invulling te geven, waarbij hij op vakkundige wijze moderne en luxueuze twists toevoegt aan oude favorieten en klassiekers.

Als een nieuw hoofdstuk in het PuLi-verhaal brengt PHÉNIX een onmiskenbaar vleugje moderne elegantie, terwijl hij trouw blijft aan een geest van eenvoud en authenticiteit. Naast de verfijnde restaurantruimte beschikt het restaurant ook over een intieme maar levendige loungeruimte, waar de gasten kunnen genieten van klassieke cocktails en een indrukwekkende wijnselectie met 250 labels.

Phenix – Het PuLi Hotel en Spa – Shanghai 200040 China – www.thepuli.com