Pitaya: een succesvolle 2de opening in volle covidcrisis

Pitaya, de restaurantketen die gespecialiseerd is in de Thaise keuken, heeft zijn tweede restaurant in België geopend in de Shopping Belle-Ile in Luik.

Een formule die furore maakt ondanks de Covidcrisis. Pitaya, al bekend in Frankrijk en andere Europese landen met meer dan 70 restaurants, vestigde zich eerst in Brussel. Aangekomen in september in volle covidcrisis in Elsene, werd het al snel erg populair en het heeft niet lang geduurd voor het voet aan wal zette in Luik, tot grote vreugde van de liefhebbers van de Aziatische keuken. Hun keuken, zowel traditioneel als creatief, is geïnspireerd op de street food dat in de straten van Bangkok te vinden is.

Op het menu vinden we wokgerechten, bereid à la minute, in hun open keuken die je vanuit het restaurant kan zien. Pitaya werkt met verse producten, die dezelfde ochtend in het restaurant door de teams worden versneden. Pitaya’s bestsellers zijn: Pad Thai (gemaakt van gebakken rijstnoedels), Sie Yai (gemaakt van rundvlees en udonnoedels), Nua Kao (gemaakt van rundvlees en garnalen) en Red Curry. Wat de dranken betreft, wordt Mogu Mogu, een originele drank gemaakt van mango- of lycheesap (naar keuze) en nata de coco, bijzonder gewaardeerd om zijn exotische en verfrissende karakter.

Door Covid kunnen de gerechten worden afgehaald of besteld via Uber Eats, Deliveroo en Takeaway.com.

Met zijn snelle service en een gemiddelde rekening van 13,5€ p.p. inclusief drank, is dit merk in korte tijd en ondanks de gezondheidscrisis dé referentie geworden waar het mogelijk is om de sfeer van de straten van Bangkok te herontdekken.

70 nieuwe Pitaya restaurants in 8 jaar tijd is de doelstelling van Alpha Thai Benelux, dat de master franchise heeft verworven om het merk Pitaya in exclusiviteit te ontwikkelen in de Benelux. “Het doel is om 30 restaurants in België, 35 in Nederland en 5 in Luxemburg te openen. Een derde in eigendom en twee derde in (sub)franchise. Er zijn ook plannen om restaurants te openen in Antwerpen en Gent”, legt Marco Tessaro, Managing Director van Alpha Thai Benelux, uit.

Pitaya – Quai des Vennes 1 – 4020 Luik – contact@pitayabenelux.eu – Open van maandag tot zaterdag, van 10u00 tot 19u00

Pitaya Louise – Jourdanstraat 4 -1060 Brussels – tel 02/5208227 – open van maandag tot zondag van 11u30 tot 22u30.