Poule & Poulette – Mechelen

Het kippenkraam & kippenrestaurant van vroeger weer hot maken door het in een krokant en postmodern jasje te steken. Dàt is de missie van Poule & Poulette met als kernwaarden: weet wat je eet, van boerderij tot bord, in een hippe sfeer en Happy medewerkers! Dankzij hun verschillende achtergronden in horeca & traiteur, finance, marketing en interieur vormen de oprichters het perfecte team om hun droom te verwezenlijken. En die droom is nu aan het uitbroeden: in 2012 opende de eerste shop in Brasschaat, in 2014 het eerste restaurant in Antwerpen. Heden zijn er meerdere vestigingen, is Poule & Poulette in volle expansie en is de groei verzekerd door extern kapitaal. Kip is Hip!

Poule & Poulette is een groeiend Belgisch premium fast casual kippenrestaurant concept opgestart in 2012. De keten bevat 4 restaurants: in Antwerpen – St Jansvliet 21, Mechelen – Ijzerenleen 36, Brussel – Jourdanplaats 70 en Gent – Korenmarkt 11. De drie oprichters van Poule & Poulette hebben verschillende achtergronden, maar delen allen een passie voor lekker en eerlijke voeding. Samen willen ze Poule & Poulette verder uitbouwen tot een concept waar je de beste gebraden kippen van België in een ongedwongen trendy resto-sfeer kan eten.

Weet wat je eet: De kippen braden op ambachtelijke slow food wijze maar liefst anderhalf uur aan onze eigen ontwikkelde Rotisserie op lage temperatuur. Hierdoor eet je de lekkerste gebraden kippen, dat is beloofd! De lekkere bijgerechten worden bereid in een ultramodern eigen centraal atelier in Aartselaar. Zonder bewaarmiddelen, gewoon eerlijke producten!

Weet wat je eet! Poule & Poulette waakt als een moederkloek over de hele voedselketen. Van leghen, tot het ei, over de speciale voeding en stallen met daglicht: Jan en Lieve van Gallux volgen dit alles nauwgezet op in hun boerderij te Gottem. Zo geniet je altijd van ambachtelijk bereide, gezonde en kakelverse Belgische kip op je bord!

Hippe sfeer:

“Toen we in 2014 startten met het openen van restaurants voor Poule & Poulette, moesten we in ons eerste pand 40 zitplaatsen creëren op 39 vierkante meter. We hebben daarom zelf een zitsysteem uitgetekend, ons baserend op een tramstel, met een link naar het kippenhok door het gebruik van ruwe materialen en een buizenstructuur”, vertelt Frederik Goossens, CEO van Poule & Poulette.

Het interieur in de vestigingen is net zo eerlijk en authentiek als de gerechten zelf. Er worden enkel ruwe materialen gebruikt zoals steigerhout, stellingbuizen, Japans Shou Sugi Ban hout, metalen vloeren. Dit gepatenteerd en origineel zitbox-systeem is enerzijds gezellig, maar ook compact: je eet er als de kippen op stok! Om aan de geldende coronamaatregelen te voldoen werd ook een PET-scherm toegevoegd tussen de verschillende bubbels.

Om het restaurantbezoek nog meer coronaproof te maken, kan er aan tafel besteld worden via een QR-code. “Zo blijven klanten op veilige afstand van onze medewerkers en kan de bestelling op een veilige manier gebeuren. De klant scant de QR-code met zijn eigen smartphone, bestelt waar hij zin in heeft en de bestelling wordt aan tafel gebracht, met voldoende afstand tussen onze medewerkers en de klanten.” Achteraf kan de betaling ook contactloos gebeuren, of voor wie toch liever met cash betaalt, via een betaalautomaat.

Het beste uit de medewerkers halen zodat ze zich goed voelen en trots willen deel uitmaken van een groeiend team, daar draait het om. Meegroeien met het bedrijf, dat is best spannend en leerrijk. Bij Poule & Poulette word je met de glimlach bediend door gepassioneerde mensen, voor mensen met smaak! De kaart van Poule & Poulette is hel divers en gevarieerd met bovendien leuke lunchsuggesties en o.m. extra aandacht voor studenten.

Poule & Poulette voldoet naar we persoonlijk konden ervaren volstrekt aan deze richtlijnen. Een leuk terrasje op de Ijzerenleen, vooraan een eerste ‘kippenhok’, verder een serie individuele tafeltjes en familietafel, om achteraan in de serre, opnieuw een typisch zitsysteem aan te bieden.

Bij het aperitief opteerden we voor een portie sticky wings, heerlijk lekker, mooi krokant en fijn sausje. Onze disgenoot opteerde voor een super klassieke vol-au-vent, terwijl wijzelf voor kip ‘tout feu, tout flamme’ kozen. De vol-au-vent, romig en lekker kreeg weliswaar een forse hoeveelheid gehaktballetjes die de kip voor een groot deel uit de bereiding duwde, hierbij werd een leuke portie, krorkante en goudgele frietjes geserveerd.

Onze gelakte 1/2 kip ’tout feu, tout flamme’ werd zoals de kaart vermeld, aan tafel geflambeerd, een mooi speltakel op zich dat ook andere bezoekers fascineert. Een leuke, pittige toets die het geheel extra smaakdensiteit meegeeft. Ook hier zijn krokante frietjes een klassieke compagnon. Als begeleider volgden we de kaartsuggestie, nl kiezen voor een karmaliet. Een mooi en stevig Belgisch biertje met uitgesproken karakter. Persoonlijk vinden we dit een minder geslaagde pairing gezien de karakteriële eigenzinnigheid van de Karmeliet de nochtans lekkere bereiding gaat domineren. Ietwat jammer gezien de chefs zeer zeker de uitgesproken kwaliteiten van de gezonde en zorgvuldig gekweekte kip in the picture willen plaatsen.

Hoe dan ook Poule & Poulette Mechelen is een leuk restaurant met mooie inrichting die de fijnproevers op een aangename manier weet te verassen en verlangend naar nieuwe ontdekkingen doet uitkijken. Het bewijs dat zelfs een in België gekweekte kip een enorme diversiteit aan bereidingen in petto heeft.

Poule & Poulette – Ijzerenleen 36 – 2800 Mechelen

Culinaire commentaren:

Tasted4you:  2 minutes

leuk en exclusief interieur

ruime keuzemogelijkheden

‘Belgische kip’ in een hoofdrol

kindvriendelijk