Ready, set, BBQ!

Vanaf 18.04 te koop bij Oil & Vinegar

De avonden worden langer, de temperaturen lopen op en we bevinden ons steeds meer buiten: de zomer hangt in de lucht! Tijd om de barbecue weer aan te steken. Samen met familie en vrienden genieten van de geur van brandend houtskool, heerlijk eten en een verkoelend drankje. Wat wil je nog meer? Inspiratie? Check!

Bij Oil & Vinegar vind je de allerlekkerste recepten, de mooiste (Vaderdag)cadeaus en tal van geweldige smaakmakers voor een geslaagd barbecueseizoen. Van vlees tot veggie, van sauzen tot marinades en van verrassende dips tot overheerlijke rubs: Oil & Vinegar zorgt ervoor dat jij klaar bent voor een zomer vol culinaire barbecueavonden!

NIEUWE PRODUCTEN

Geef extra smaak aan je BBQ : De ultieme saus voor op je burger, een zoetfruitige saus voor bij je scampi’s of een rokerige saus voor bij je spareribs: een barbecue is niet compleet zonder overheerlijke barbecuesauzen! Welke smaak is jouw favoriet? Harissa Apricot (190ml – € 7,95) & Mango Allioli (190g – € 6,95)

Harissa Apricot is een vrij pittige saus op basis van chilipeper en abrikoos. Perfect als pittig kookingrediënt en vingerlikkend lekker bij stoofschotels met lams- of kippenvlees. Deze Mango Allioli is dan weer een twist op de wereldberoemde saus en smaakmaker op basis van knoflook. Heerlijk als spread of dip bij vers brood, tapas en rauwe groenten.

Sticky BBQ Sauce, Ultimate Burger Sauce & Teriyaki Lime Sauce (elk € 6,95 – exclusief bij Oil & Vinegar)

Deze Sticky BBQ Sauce is geïnspireerd op de klassieke Amerikaanse klassieke barbecuesauzen. De saus is zoet en ietwat rokerig van smaak en is een echte barbecue must-have. Heerlijk voor het aflakken van spareribs, om sticky chicken wings of drumsticks in te marineren, als dipsaus voor kipnuggets of als saus over pulled pork, speklappen en ander barbecuevlees. Door vlees te marineren in azijn wordt het heerlijk mals en vol van smaak. Het is dan ook niet toevallig dat azijn hét geheime ingrediënt van klassieke Amerikaanse barbecuesauzen is. De 3 belangrijkste ingrediënten van Amerikaanse barbecuesaus zijn azijn, tomaat en mosterd. Tomaat is de zoete tegenhanger van de azijn en de mosterd geeft de saus een hartige component.

De Ultimate Burger Sauce is de ideale saus voor hamburgers. Doordat de saus gemaakt is met diverse kruiden, ketchup en mayonaise, heeft die een kruidige en romige smaak. En dankzij de stukjes groente en augurk heb je meteen een fijne bite te pakken. Deze all-rounder past bij alle soorten hamburgers.

De Teriyaki Lime Sauce is geïnspireerd op de Aziatische keuken en heerlijk bij allerlei soorten vlees en vis. De saus is gemaakt op basis van sojasaus en is licht zoet en ietwat zout van smaak, met frisse tonen van limoen. De balans tussen het zoet, zout en zuur komt uiterst nauw en zorgt voor een complexe, maar tegelijkertijd verrassend toegankelijke smaak. Deze saus is natuurlijk bij uitstek geschikt bij traditionele gerechten als kip-teriyaki, teriyaki eendenborst, teriyaki sushi of runderreepjes met teriyaki.

RECEPT

DIY Italian Spritz

Deze limited edition Italian Spritz Azijn (€ 9,95) is geïnspireerd op het beroemde Italiaanse zomerdrankje. Die maak je met deze azijn heel gemakkelijk zelf door 3 delen prossecco, 1 deel bruiswater en 2 eetlepels Italian Spritz Azijn te schenken in een groot wijnglas met ijs. Garneer met een schijfje sinaasappel et voilà: Italië in een glas!

Ook lekker als saladedressing met Arbequina EVOO over een salade met avocado, kerstomaatjes en garnalen. Of als zalmmarinade met EVOO met knoflook en de Smokey BBQ Mix. Probeer zeker ook in combinatie met de EVOO met sinaasappel voor een kipmarinade. Rijg de kipstukjes door een takje rozemarijn en gril die gaar op de BBQ.

(VEGAN) RECEPT : Couscoussalade met fruitsatés

4 personen | Kooktijd: 30 minuten

INGREDIËNTEN : 400 gr couscous | 1/4 bosje munt | Raspberry dressing | 1 stukje bevroren gember| Mango & Chili Sauce | 6 Stengels sereh/citroengras | 1/2 tl Extra Vierge Olijfolie met Chili | 50 gr pijnboompitten | 1/2 bosje bieslook | 1 tl Ras el hanout | 1 bakje blauwe bessen | 1 watermeloen | 1 ananas | 1 sinaasappel | 1 pompelmoes | zout | Extra Vierge Olijfolie

BEREIDING

Snijd de ananas en watermeloen in blokjes. Rasp de sinaasappelschil en de bevroren (geschilde) gember. Meng de blokjes watermeloen met Extra vierge olijfolie met chili, de geraspte sinaasappelschil en gember. Bestrijk de ananas met Mango & Chili Sauce.

Snijd de bieslook en munt. Doe de couscous in een grote kom. Kook 400 ml water en breng op smaak met zout en ras el hanout. Giet het kokende water over de couscous en voeg de munt, bieslook en pijnboompitten toe. Dek af met een stukje huishoudfolie. Na ongeveer 5 minuten is de couscous gaar. Doe er dan meteen een scheut Arbequina extra vierge olijfolie doorheen en schep het geheel goed door.

Vlies nu de sinaasappel en de pompelmoes uit, zodat alleen het vruchtvlees overblijft. Wacht tot de couscous is afgekoeld. Meng daarna de sinaasappel, pompelmoes en blauwe bessen samen met een flinke scheut Raspberry Dressing door de couscoussalade.

Pak nu de blokjes meloen en ananas erbij. Leg drie blokjes achter elkaar en prik er eerst een keer doorheen met een satéprikker. Dit zorgt ervoor dat het fruit niet breekt als je het citroengras erdoorheen steekt. Gril de prikkers op de barbecue en serveer samen met de couscoussalade. Enjoy!

EVOO Arbequina (€ 10,95), Mango & Chili Sauce (€ 6,95) en EVOO met Chili (€ 10,95) – Mango & Chili Sauce (220ml – € 6,95) Deze ongekend lekkere saus is bereid met mango, rode chilipepers en knoflook. Zoet, exotisch en pikant, maar niet te heet. Heerlijk bij kip, calamares en loempia’s. Zonder geur-, kleur- of smaakstoffen

COMBI-TIP

Extra Vierge Olijfolie met Citroen en Granaatappelazijn : Frisse en fruitige olijfolie van de tap uit het Italiaanse Apulië. Bij de bereiding van deze olijfolie worden olijven en citroenen samengeperst om zo tot een geweldige frisse smaak te bekomen. Heerlijk in combinatie met granaatappel, maar omdat je die lang niet altijd vers in huis hebt, creëerde Oil & Vinegar een Granaatappelazijn, gemaakt met vers granaatappelsap. Deze culinaire smaakmaker maakt het heel gemakkelijk om de smaak van granaatappel toe te voegen aan elk zomers gerecht.

Granaatappelazijn (€ 9,95) & Extra Vierge Olijfolie (€ 10,95) Bijzonder smakelijk als tropische marinade voor verse vis van de barbecue, bijvoorbeeld witvis.

Zin in Zoet?

Tip! Vervang de boter in je (citroen)cake door Extra vierge olijfolie met citroen en een beetje yoghurt. Eindresultaat: een smeuïge cake die smelt in je mond! Of laat een kopje Granaatappelazijn met een eetlepel suiker aan de kook komen, laat iets indikken en schenk over kaastaart of pannenkoeken. Delicieux!