Chicago: nieuwe Michelinsterren

Vier nieuwe sterrenrestaurants zijn opgenomen in de MICHELIN-gids Chicago, met eigentijdse, Filipijnse en Midden-Oosterse gerechten.

One Michelin star: Claudia (Bucktown/Wicker Park) – Keuken: Eigentijds

Na jaren zoeken naar een bakstenen thuis kwam chef Trevor Teich terecht op deze gastvrije locatie in Bucktown. Claudia, vernoemd naar zijn moeder, is übercool en eigentijds. De muren zijn versierd met moderne kunst en de cabines zijn bekleed met nachtblauw fluweel. De tafels zijn ideaal gesitueerd tegenover de keuken, waar het gesynchroniseerde team een intens creatieve prix-fixe bereidt. De bento box – met onder meer een cracker van sint-jakobsschelp met ingelegde eidooier, madeleines van inktvisinkt, nigiri van geelvintonijn gevuld met foie gras, en een aardappelbeignet met kaviaar – vormt de basis voor een voortreffelijke en onvergetelijke maaltijd. Tempura gefrituurde slakken met zwarte truffel en meringue met houtige dennensmaak is een favoriet, terwijl paté en croûte vlokkig, boterig en o zo verslavend is.

One MICHELIN Star Kasama (Bucktown) Keuken: Filipijns

Chef-koks Tim Flores en Genie Kwon, beiden voormalig lid van de Oriole keuken, zijn op eigen houtje verder gegaan met dit restaurant dat opende op het hoogtepunt van de pandemie in 2020, maar nu is geëvolueerd om de ware visie weer te geven van wat het echtpaar in gedachten had voor Kasama met een diner proeverij menu dat nadrukkelijk de opleiding, ervaring en erfgoed van dit getalenteerde team weergeeft voor een ervaring die ambitieus, slim, en onderscheidend is. De chefs hebben de traditionele Filippijnse keuken een creatieve, eigentijdse draai gegeven met gerechten als maitake paddenstoelen adobo gesausd met mossel emulsie; “pancit” weerspiegelt de Spaanse invloed met dunne inktvis noedels, sint-jakobsschelp conserva, en geschaafde Serrano ham; en Chef Kwon’s elegante kijk op “halo-halo” met een combinatie van Aziatische peer granita, pandan ijs.

Een MICHELIN Ster – Esmé (Lincoln Park) – Keuken: Eigentijdse Keuken

Samen met zijn vrouw en mede-eigenaar, Katrina Bravo, legt chef-kok Jenner Tomaska in dit luchtige atelier hoge ambities bloot. De minimalistische, goed verlichte ruimte doet denken aan een kunstgalerie, compleet met een high-concept proeverij die is gericht op het vervagen van de grenzen tussen kunst en dineren, met een oog op de gemeenschap. Het meergangendiner bestaat uit verschillende gerechten, die elk worden aangeboden op door plaatselijke kunstenaars op maat gemaakte stukken. De creativiteit gaat verder dan wat je op het eerste gezicht zou denken, de smaakvolle gerechten worden gekenmerkt door onverwachte combinaties zoals gouden Osetra kaviaar op een zoete aardappel en pinda miso ijs, gevolgd door zoet en hartig Thai-gekruide banaan-caramel glazuur op een hapje gestoofd varkensribstuk.

Een MICHELIN Ster – Galit (Lincoln Park) Keuken: Midden-Oosters

Chef-kok Zach Engel brengt zijn ervaring in deze persoonlijke keuken van het Midden-Oosten in. Zijn prix-fixe biedt de gasten de mogelijkheid hun eigen keuze te maken uit een reeks opties, maar delen is de sleutel om het meeste terrein te bestrijken. Begin met salatim (smeersels en augurken) vergezeld van vlammend gekuste pita. Zelfs bekende gerechten bieden verrassende diepgang, zoals romige hummus of knapperige falafel met mango labneh