Restaurant Al Hoceima bay – Al Hoceima (Marokko)

Al Hoceima bay hotel & spa is een nieuw resort aan een van de mooiste nog onontgonnen stranden van de middellandse zee. Het complex omvat 91 kamers en 6 suites maar ook 22 moderne appartementen, spa, discotheek, 2 bars en 2 restaurants.

De regio Al Hoceima is aldus Abdelmalek Himdi, directeur van het resort in volle ontwikkeling. Pas in 2007 werden er de eerste hotels ingeplant zodat men echt van een toeristische pleisterplaats kan spreken. De opleiding van het personeel blijft nog een van de grote noodzaken hoewel er de komende jaren tal van nieuwe 4-sterren hotels hun deuren zullen openen. Gelukkig hebben alle hotels deze noodzaak ingezien en kunnen er nu buitenlandse workshops worden georganiseerd waar de regio in de kijker kan worden gesteld.

Een van deze projecten is een workshops in België, vermoedelijk in de lente 2019. Een logische beslissing aldus Abdelmalek, tal van Marokkanen uit deze regio vestigden zich in België en keren regelmatig terug naar hun familie. Anderzijds hebben ze zich in België behoorlijk in de samenleving geïntegreerd en over hun prachtige regio honderduit verteld waardoor de Belgen zich van deze lokale pracht willen vergewissen. Een win-win situatie met een jaarlijkse groei van het aantal toeristen met meer dan 10%.

Wij kregen tijdens de lunch een uitgebreid assortiment Marokkaanse gerechten aangeboden in een leuke buffetpresentatie. Heerlijk verse groenten, sappige vruchten en dampende warme gerechten die gul werden geproefd en geapprecieerd. Pittig en kruidig maar ook zoet en zacht, een leuke combinatie die bevredigende commentaren uitlokte. Weliswaar geen hoogstaande Franse gastronomie maar toch leuke smaakassociaties die de rijkdommen van de lokale culinaire mogelijkheden op een positieve manier benaderde.

Restaurant Al Hoceima – plage Sfiha Ajdir – Al Hoceima

Culinaire commentaren

Tasted4you:  1 minute

ruim aanbod lokale specialiteiten

gezellige buffetformule

aangename smaakassociaties

prettig decor