Isabelle Arpin onthult haar nieuwe projecten

In Brussel neemt Isabelle Arpin de teugels van Louise 345 over. De chef-kok, afkomstig uit Noord-Frankrijk, geeft zichzelf de middelen om nog meer betrokken te raken bij de ontwikkeling van het restaurant. Het idee: een “club in Engelse stijl”, zowel intiem als gastvrij, open voor iedereen, met één van de beste restaurants in de hoofdstad en 5 suites die ter beschikking worden gesteld voor de gasten. In « het huis van Isabelle » is de sfeer zo levendig dat u zich snel thuis voelt of zoals bij goede vrienden. Isabelle Arpin blinkt natuurlijk uit in een inventieve en ongebonden keuken, gericht op de nieuwste producten van het seizoen, met oog voor de Franse traditie. Op lange termijn zal het decor van het restaurant, maar ook de salons, de rookbar (sigaren) en de Suites evolueren. Een mix van classicisme en ultramoderniteit, chic en casual. Een beetje zoals wat we op de borden van Isabelle Arpin terugvinden.

Isabelle Arpin kondigt eveneens een nieuw project aan: de opening in 2019 van het Hôtel-Restaurant “Par-Delà”, in Hastière-par-delà, vlakbij Dinant. Het is een voormalig 19e eeuws herenhuis (het “Castel Notre-Dame de Lourdes”), waar belangrijke renovatiewerkzaamheden aan de gang zijn. In principe wordt de gevel (gewillig barok) van dit kleine Ardense “château” behouden en wordt het interieur volledig herontworpen, zodat elk van de 3 Kamers en 11 Suites aan de meest veeleisende hotelnormen op het gebied van luxe en comfort voldoet. Twee sleutelwoorden: chic en relax.

Stilstaande paleizen en bling bling cuisine zijn niet langer populair. Wij worden uiteindelijk moe van hun decorum en verbijsterende toevoegingen. Isabelle had het idee van dit gastronomische hotel, gelegen ver van de stad, waarvan het park (4 hectares) tot aan de oevers van de Maas loopt. Wat de decoratie betreft, niet te veel, niet te weinig. Een moderne en kunstzinnige decoratie, begeleid door Isabelle Arpin zelf. Op de eettafel staat een drie- tot zesgangen menu met de beste seizoensproducten, of zelfs lokale producten, dat om de vier tot vijf weken wordt vervangen. Aan de receptiezijde ligt de nadruk op ontspanningsweekenden, maar ook op bedrijfsevenementen, raden van bestuur en andere werkseminars, met vergaderzalen en alle benodigde technische apparatuur. Een plaats, dat spreekt voor zich, geheel of gedeeltelijk privatiseerbaar. Een andere originaliteit: meubilair, decoratieve voorwerpen, servies, huishoudlinnen en andere badkameraccessoires zullen te koop zijn. You Like it, You Buy it !