Restaurant Bütgenbacher hof – Bütgenbach

De Oostkantons zijn een regio die een enorme natuurlijke rijkdom aanbieden en zowel ’s zomers als ’s winters een ruim publiek aanspreken. Bovendien zorgen ze voor een ruime, diverse maar evenzeer aangepaste verblijfsinfrastructuur en leuk horeca-aanbod.

Het hotel Bütgenbacher hof, opgericht in 1987 in de nabijheid van het uitgestrekte meer van Bütgenbach en lid Logis hotels, is een echt familiebedrijf en tevens een verrassende toplocatie. Sinds 2011 wordt het hotel geleid door Thorsten Maraite en zijn vrouw Jennifer Heyen, de tweede generatie van de familie. Het koppel ontvangt zijn gasten in een warme en natuurlijke atmosfeer, die volledig in het teken staat van welbehagen en genot.

Het hotel telt 34 moderne en smaakvol ingerichte kamers. Alle kamers zijn voorzien van het nodige comfort en beschikken over een douche of bad met toilet, een flatscreentelevisie, een safe en een waterkoker. Voor iedere gast is ook een wellnessmand met badjas, slippers en handdoeken voorzien.

Welzijn en genieten staan centraal met o.m. zwembad, sauna en wellnessbehandelingen. Met een lengte van 16 meter vraagt het zwembad er gewoon om, om in gezwommen te worden. Dankzij de grote naar buiten uitgevende ramen heerst in het zwembad een aangename atmosfeer. Het wordt aangevuld met een Finse sauna, een stoombad en een infraroodcabine – en drie whirlpools. Na uw wellness-sessie kan je in de rustruimte verder heerlijk relaxen.

Het Bütgenbacher Hof zorgt evenzeer voor een uitgebreid beautyaanbod, van de klassieke schoonheidsbehandelingen tot therapieën op basis van tradities en methodes uit het Verre Oosten. Verschillende gelaatsverzorgingen, massages, manicure en pedicure – zorg en welzijn voor dames en heren, de hoogwaardige producten verwennen de huid en de geest. Voor hun specifieke en individuele work-out kunnen de gasten terecht in een goed uitgeruste fitnessruimte.

Fijne gastronomie

De zes chef-koks worden bijgestaan door verschillende koks in opleiding. Iedereen stelt zich dag na dag ten doel om de gasten culinair te verwennen. Het jonge keukenteam denkt actief nieuwe recepten uit en werkt zo veel mogelijk met seizoensgebonden ingrediënten.

Verse, seizoensgebonden ingrediënten en lokale producten vormen de basis van het gastronomische aanbod. Sinds een aantal jaar werkt het team samen met de gecertificeerde producenten van het initiatief ‘Made in Ostbelgien’. Vlees, vis, brood, fruit, groenten en zelfs chocolade – als gast kunt u er zeker van zijn dat alles van de allerbeste kwaliteit is. Ze werken steeds met verse producten die van zo dicht mogelijk komen. Iedere dag wordt aan de gasten een ander dagmenu aangeboden. Daarnaast is er een maandelijks fijnproeversmenu, aangepast aan de ingrediënten van het seizoen. Uiteraard kan men ook gewoon à la carte bestellen, een uitgelezen selectie wijnen rondt ons culinaire aanbod af.

Het in 2014 gerenoveerde restaurant heeft een strak design en warme kleuren en laat het hart van iedere fijnproever sneller slaan. In de nieuwe wintertuin met vrij zicht op het groene dorpsplein kunnen de gasten van een lekkere bistrokeuken genieten. Een licht avondmaal of een lunch in een ongedwongen atmosfeer, in de brasserie zijn zowel hotelgasten als ook externe klanten van harte welkom. De gerechten op de regelmatig vernieuwde bistrokaart worden van woensdag tot zondag van 11.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag van 11.00 uur tot 18.00 uur geserveerd. Tijdens de schoolvakanties is de bistro ook open op maandag en dinsdag van 12 tot 21 uur. Bij mooi weer is het heerlijk vertoeven op het gezellige terras. De vuurplaats in het midden is perfect om te aperitieven of gewoon gezellig samen te zijn. Ook hier zijn naast de hotelgasten, alle externe klanten welkom voor een hapje of een drankje.

Wij opteerden bij onze proeverij voor het fijnproeversmenu. Bij het aperitief enkele knapperige proevertjes met pittige accenten. Het voorgerecht werd een heerlijke creatie van ganzenlever getooid met hints van pruim, vergezeld van een mooi zoete wijn. Volgde en dampende consomé van rund met volle en diepe smaaktoetsen.

Volgde een heerlijke bereiding van barbut, rustend op een bedje van romige spinazie en leuk garnituur van gesnipperde champignons en zeekraal, een bereiding die leuke zilte toetsen uitstraalde. Als tussendoortje een mooi verfrissende citroensorbet die de smaakpapillen opnieuw in rust bracht.

Het hoofdgerecht werd een kalfsfilet met garnituur van scampi’s; romige kreeftensaus, brocoli, gember en een uitstekende, fijne risotto. Een uitbundige kaasschotel met onder meer poppy cheese, geitenkaasjes en de diable du mouline als slotakkoord. Afronden uiteindelijk met een zoet dessertje getooid met leuk knapperige sesamzaadjes. Het menu werd over de ganse lijn ondersteund door een aangenaam wijnassortiment dat mooi inspeelde op de diverse smaken en de creaties perfect aanvulden.

Bütgenbacher Hof – Marktplatz 81 – 4750 Bütgenbach – tel 80/44 42 12

www.hbh.be

Culinaire commentaren:

Tasted4you:  4minutes

rijke afwisseling van smaaktoetsen en pittige hints

seizoensgebonden bereidingen

perfect aangepast wijnassortiment

elegante, stijlvolle bediening

Michelin:       lekker eigentijds

versnijdingen in de zaal

hotel mooi opgefrist

GaultMillau:  13/20

gastvrij onthaal

twee keuzemenu’s

beperkt à la carte aanbod

Delta:             karaktervol en statig hotel

streekgebonden bereidingen

vlotte bediening