Restaurant De Wig – Renesse

De transformatie die Renesse de voorbije decennia onderging heeft ook zijn uitlopers in de horecawereld. Renesse wordt meer dan eens overrompeld door vakantiegangers die naast de gezellige terrasjes en knusse winkels ook oog hebben voor lekker eten.

Midden het drukke gewoel van de hoofdstraat vind je restaurant De Wig dat met chef Jimmy Verboom een derde generatie gastvrijheid aanbiedt.

Jimmy’s keuken is gebaseerd op Franse klassieke smaken met internationale invloeden die eigentijds worden gepresenteerd! Hij is met zijn team continu bezig met het verfijnen van de kwaliteit en menu’s en volgt hiermee een trend die op tal van plaatsen in Renesse wordt weergevonden.

De kennis van de gastronomie wordt er al drie generaties van vader op zoon en kleinzoon met de paplepel ingegoten en staat garant voor kwaliteit maar heeft evenzeer open oog voor de kleinste details.

Jimmy slaagde er in om het klassieke ‘toeristenrestaurant’ tot een gewaardeerde specialiteitenrestaurant om te bouwen. Kenmerkend hierbij zijn de vele Zeeuwse specialiteiten zoals oesters en de Oosterscheldekreeft die hij met een onblusbare passie tot decoratieve voltreffers opbouwt, evenwel met respect voor hun natuurlijke eigenheid, boordevol heerlijke smaken. Eenzelfde passie bij de vleesgerechten waar ribeye en ossenhaas onweerstaanbare eyecatchers vormen.

Het interieur is eerder modern en geniet van diverse leuke bruintinten. Her en der ook knusse plekjes waar je zicht hebt op de levendige zaal of de halfopen keuken. De grote ramen bieden eveneens zicht op het soms hectische Rennesse, binnen geniet je alleszins van een deugddoende verademing.

Wij genoten bij onze proeverij als voorgerecht van een verademende zilte en frisse creatie van Zeeuwse scheermessen met garnituur van peterselie en Granny Smith appel. Volgde een al even zilte tartaar van tonijn met crème van basilicum, bereidingen van bloedsinaasappel, vinaigrette van Sisho en vintage soya. Het hoofdgerecht werd een Zeeuwse voltreffer van Hollands zuiglam, morille, bonen, jus 1001 nacht.

Een leuk geheel dat inzake smaakvariatie de rijkdom van Zeeland bovenaan de kaart plaatst en meer dan een uitnodiging inhoudt om ook de andere Zeeuwse specialiteiten te ontdekken.

Restaurant “De Wig” – Hogezoom 181A – 4325 BG Renesse

www.restaurantdewig.nl

Geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 11 tot 21 uur met aangepaste openingsuren tijdens het toeristisch seizoen.

Culinaire commentaren:

Tasted4you:  3 minutes

sfeervol en gezellig interieur

accent op regionale specialiteiten

creatieve en decoratieve presentaties