Restaurant Domu Mia – 1180 Brussel

Drie jaar na de opening van restaurant Domu Mia (wat “mijn huis” betekent in het Sardisch) staan Marco en zijn echtgenote Chiara te trappelen om niet alleen de buurt maar ook alle fijnproevers te laten proeven van al hun heerlijke specialiteiten. Marco is afkomstig uit Sardinië, Siliqua in de buurt van Cagliari om precies te zijn.

Samen vonden ze in Ukkel het ideale kader om hun intuïtieve gerechten te delen in een ontspannen en gezellige sfeer. Bij Domu Mia vertelt elk recept een verhaal en elke maand veranderen de scenario’s op het ritme van de seizoenen en wat de markt te bieden heeft.

In dit kokette restaurant met zijn withouten stoelen en tafels klinken de voorgerechten aanlokkelijk: wat dacht je van een selectie authentieke Sardische kazen en vleeswaren uit Norcia, bio burrata en carpaccio met truffel? Daarna is het tijd voor het serieuzere werk met de spaghetti vongole en buttarga (een typisch Sardisch product), Maloreddus alla campidanese of verse ravioli.

Voor de zoetekauwen bereidt Marco graag zijn lekkerste dessert: “Seadas” met ambachtelijke wilde bloemenhoning, net als in Sardinië. Authentieker kan niet!

Fijnproevers zullen hun ogen uitkijken voor de rekken met lokale producten (ambachtelijke honing, huisgemaakte likeuren, Ichnusa-bieren, Sardijnse wijnen, pane carasau, Sardijnse fregola…) rechtstreeks van Italiaanse leveranciers.

Bij Domu Mia wordt de kwaliteit van de producten heel ernstig genomen. Pak dus je servet en duik in het korte menu in familiale stijl. Genieten gegarandeerd bij het proeven van de verse huisgemaakte pasta van tarwegriesmeel. De Italiaanse keuken wordt inderdaad gekenmerkt door verse pasta, waaronder pappardelle, tagliatelle, ravioli en gnocchi, allemaal smakelijk zelfgemaakt. Voor de vegetariërs heeft Marco enkele verrassingen in petto. Niet te missen zijn de Risotto met Gorgonzola en de Treviso salade met walnoten. Ook op het menu: Pane frattau (op lage temperatuur gegaard ei geserveerd met krokant Sardijns brood, huisgemaakte tomatensaus en pecorino) en fluwelige soepen afhankelijk van het seizoen (in november staat de pompoenvelouté in de schijnwerpers)

Ook de kelder is een lofzang op Sardinië, met mooie flessen Vermentino, Cannonau of Carignano, typisch Sardische druivenrassen die wijnliefhebbers steeds meer verleiden.

Je begrijpt het al: Domu Mia staat garant voor een authentieke Italiaanse en Sardische smaak met een origineel menu boordevol uitzonderlijke producten. Elke dag een nieuwe lunch voor €14 (voorgerecht + hoofdgerecht).

 

Naast de traiteurdienst is Domu Mia ook beschikbaar voor privé-evenementen – levering en speciale bestellingen zijn mogelijk, zoals desserts, verse pasta en zelfgebakken brood of andere specialiteiten..

Marco verwacht je van maandagavond tot zaterdagavond van 18.30 tot 22.30 uur – Dinsdag tot zaterdag van 12.00 tot 14.30 – Gesloten op zondag en maandagmiddag

Domu Mia – Vanderkinderestraat 244 – 1180 Brussel – +32 492 75 54 77