Restaurant Fiera verhuist tijdelijk naar all-weather terras op Linkeroever

Het Antwerpse restaurant Fiera verhuist vanaf zaterdag 8 mei tijdelijk van de Schippersbeurs naar een all-weather terras van evenementenlocatie en expositieruimte Kunst aan De Stroom op Linkeroever. Dat maakt het restaurant vandaag zelf bekend. Reden voor de verhuis zijn de coronaversoepelingen die cafés en restaurants vanaf 8 mei de mogelijkheid bieden om hun terras opnieuw te openen.

Het restaurant Fiera opende voor het eerst zijn deuren in februari 2020 en is ondergebracht in de voormallige Schippersbeurs, een 125 jaar oude zijbeuk van de nog oudere Handelsbeurs. Aangezien Fiera bij de Schippersbeurs geen terras heeft, gingen de eigenaars voor de heropening van de horeca op 8 mei op zoek naar een oplossing. De evenementenlocatie Kunst aan de Stroom biedt de mogelijkheid om gasten te laten lunchen en dineren in de buitenfoyer. Die foyer biedt onderdak bij een zomerse regenbui, maar ook warmte via verwarmingselementen in het dak en mogelijke bescherming tegen een lentebries. Op die manier willen de eigenaars van Fiera de beleving zoveel mogelijk optimaliseren.

“Bij Fiera willen we fine dining aanbieden, maar dat is zeker geen vanzelfsprekende opgave wanneer we klanten enkel op een terras kunnen ontvangen”, aldus Jan Jacobs, eigenaar van restaurant Fiera. “De combinatie van een terras met het Belgische weer en het gebruik van verse producten, zorgt voor een bijzondere uitdaging. Het terras van Kunst aan de Stroom is echter zowel in de winter als in de zomer een aangename plek om te vertoeven, waardoor we onze gasten nog steeds de beleving van een bezoek aan Fiera kunnen bieden.”

Fiera zal gedurende een maand en speciaal voor zijn nieuwe locatie met uitzicht op de Antwerpse rechteroever een zorgvuldig geselecteerd menu “Blooming Encounters” bieden. In de exclusieve locatie op linkeroever is plaats voor 70 gasten en er zal gekozen worden voor een vast menu in 4 of 5 gangen. De chefs van Fiera combineren lenteprimeurs met de wereldse invloeden waar het restaurant voor staat. Prachtige producten zoals asperges, coeur de boeuf tomaat en aardbeien komen van de lokale partners van het restaurant en worden smaakvol aangevuld met Wagyu Bavette en koningskrab.

“We zijn vereerd dat we door een snelle samenwerking tussen Fiera en Kunst aan de Stroom een droomlocatie kunnen aanbieden waar gasten van hun eerste keer terug op restaurant een waar genot kunnen maken”, aldus Jan Jacobs. “Het was zeker geen makkelijke taak om een waardig alternatief te vinden voor onze magische Schippersbeurs, maar we zijn bijzonder blij dat we die toch gevonden hebben bij Kunst aan de Stroom.”

Wie de unieke beleving van Fiera aan de Stroom wil meemaken, moet er snel bij zijn. Het restaurant Fiera aan de Stroom zal van 8 mei tot 6 juni, 7 dagen op 7 geopend zijn voor lunch en diner. Een vast menu van 4 of 5 gangen zal aangeboden worden. Lunch wordt aangeboden aan € 75, een diner kost € 89.

Fiera staat in het Italiaans voor “de betere beurs” en verwijst naar onze magische locatie: De feeërieke Schippersbeurs en Handelsbeurs in Antwerpen. Maar het betekent ook fier. We zijn fier dat we onze gasten mogen ontvangen voor een unieke beleving: we nemen hen mee op reis dankzij onze eerlijke keuken met invloeden van over de hele wereld, een kosmopolitisch decor en sfeervolle muziek. Fiera opende zijn deuren in februari 2020 en moest dus al na een maand de deuren opnieuw sluiten tijdens de eerste corona-lockdown. Na initiatieven zoals Handelsbeurs by Night, Handelsbeurs Unplugged en verschillende succesvolle take-out concepten, past dit nieuwe concept in het rijtje creatieve concepten van horecaondernemer Jan Jacobs. Meer informatie vindt u op www.fiera.be