Restaurant Jorge do Peixe, het beste visrestaurant in Quartera

Van de trawler tot op je tafel, altijd de beste vis in Quarteira! Afkomstig uit een vissersfamilie die generaties lang de visserij in Quarteira beheerste is het nauwelijks verwonderlijk dat Jorge’s restaurant absolute kwalitatieve vis kan aanbieden.

Jorge Silva groeide op in een vissersfamilie en leerde van jongsaf een onderscheid te maken in de vis. Geen wetenschappelijke benadering maar alleen gezond verstand en het aanvoelen van de vis, een soort erfelijke intuïtie. Toen hij aangaf kok te willen worden en de traditionele regionale gastronomie ging promoten was dit gevoel alleszins een pluspunt. Het familiale sentimentele visgevoel bleef overeind en vrij spoedig werd vis een succesformule voor het restaurant.

Al deze kennis en zijn familiebanden vormden trouwens de basis bij het creëren van zijn restaurant in 2001. Jorge kon zijn traditionele kennis van het bereiden van uitstekende vis- en zeevruchten hier perfect combineren met culinaire toverkunsten. Het nostalgische restaurant werd al snel overrompeld, maar was niet groot genoeg om het groeiende aantal vrienden en klanten te verwelkomen die graag de beste zeevruchten in Quarteira wilden proeven. Een uitbreiding en een nieuwe locatie drong zich dan ook op.

In 2006 nam Jorge Silva zijn intrek in zijn huidige locatie in Quinta do Romão. Het restaurant werd aangepast aan de nieuwe hygiënische voorschriften al bleef het interieur duidelijke nostalgische trekjes behouden. Geen luxe of glamour, maar eenvoudige tafeltjes in een efficiënte opstelling met vooral heel veel aandacht voor wat er op het bord komt.

Het concept is de voorbije jaren nauwelijks gewijzigd, kwaliteit krijgt absolute voorrang al staan de tafeltjes dan misschien iets te dicht bij mekaar om van een ‘gastronomisch’ interieur te speken, hun opstelling draagt er alleszins toe bij om een unieke, gemoedelijke en gezellige sfeer te creëren. Als je dit etablissement bezoekt word je onvermijdelijk opgenomen in de geschiedenis van Quarteira en tevens deelgenoot met zijn inwoners.

De sentimentele nabijheid van de zee is een dagelijkse ervaring, zelfs op maandag heeft deze gastronomische tempel de meest verse vis en zeevruchten met de unieke smaak van de zee. Raia Alhada à Pescador (Garlic Ray Fisherman-stijl), vissoep, Ovas de Choco Fritas à Pescador (Fried Cuttlefish Spawn Fisherman-stijl), gegrilde vis- en zeevruchten, meesterlijk bereid, zijn slechts een paar van de lekkernijen die deze gastronomische plek transformeren tot een figuurlijk bedevaartsoord in het zuiden van Portugal. De wijnkelder met geselecteerde Portugese nectars vormt een aanvulling op het rijke en gevarieerde menu.

Wij genoten bij onze ontdekking alvast van een uitgebreid assortiment voorgerechten die je volgens de Portugese traditie deelt met je disgenoten. De traditionele tapa’s aangevuld met zilte viscreaties en kazen verraste alleszins onze smaakpapillen. Net als bij de voorgerecht werden ook de hoofdgerechten een leuke zilte aaneenschakeling van dagverse creaties met succulente toetsen en verassende smaakaccenten. Het leuke dessertmenu kon eveneens iedereen bekoren. Een geheel dat mooi werd aangevuld met enkele leuke witte en rode Portugese nectars. Zonder de minste twijfel een uitgesproken aanrader.

Restaurant Jorde do Preixe – R Dom Dinis – 8125-507 Quarteira

www.restaurantejorgedopreixe.com