De nieuwe look, het dynamische team en een verfijnde kaart zijn de veelbelovende troeven die Restaurant Maxime Colin transformeren tot een toevluchtsoord voor fijnproevers aan de rand van Brussel met een uniek zicht op het meer van Kraainem.
Verscholen in het park Jourdain, gehuisvest in een oude pastorij, biedt dit restaurant een leuke gastronomische verpozing. Gastronomen kunnen er terecht voor uiteenlopende suggesties, doorspekt met succulente smaakcomposities en indien gewenst, overgoten met een ruime keuze aan perfecte wijnpairingmogelijkheden.
Maxime is geen onbekende in de Brusselse horeca, integendeel. Zijn creaties getuigen vandaag de dag, meer dan ooit, van een uitgesproken persoonlijkheid, een onuitputtelijke creativiteit en inventiviteit met nauwgezet respect voor verse ingrediënten en de seizoenen.
In een hertekend concept stuurt Maxime de leden van zijn keukenbrigade ook de zaal in en moeten en ze de gasten de ingrediënten van hun creaties toelichten. Hierdoor krijgen ze meteen voeling met de fijnproevers en kunnen ze hun bereidingen toetsen aan het smaakprofiel van hun gasten. De klantwaarderingen zijn tevens een stimulans om hun passie en inzet verder te intensifiëren.
De chef bundelt deze elementen enerzijds in een leuk aantal menusuggesties terwijl tal van deze heerlijkheden evenzeer à la carte beschikbaar zijn.
Het bord van Maxime Colin:
Wij opteerden bij onze proeverij voor het 4-gangenmenu Jourdain. Als introductie enkele pittige en leuke knapperige hapjes met o.m. een verfrissende creatie van rode biet. Het voorgerecht werd een goudbrasem met garnituur van rabarber, maanzaad en mishima U kari en superlekker toefje van ganzenlever. Succulent! Het tussengerecht, zeeduivel met texturen van artisjok, papardelles van inktvis en emulsie van inktvis werd een unieke en subtiele smaakbom die onze smaakpapillen liet trillen van genot.
Als hoofdgerecht serveerde Maxime een bereiding van Kagoshima wagyu, supermals en super rosé met ossenstaart parmentier en erwten. Een wervelende creatie, onberispelijk evenwicht en toch een intens smaakpalet. Het dessert werd een combinatie van citroen, venkel, amandelen en basilicum…
Als pairingwijnen een JF Arriezu, Rueda Verdejo 2021 – Gulfi Valcanzjria 2021 – Ju de Vie, Vin de Franc 2021 en Kabinett Kaufman 20, Theingau riesling. Geen overdonderende en ronkende namen maar wel wijnen die de gerechten aangenaam en gezellig ondersteunden en garantie bieden op een unieke ontdekking Een onbetwistbaar pluspunt. De perfecte pairing is het werk van sommelier Laurent Delplace die het team van Maxime Colin begin dit jaar vervoegde.
De chef zelf maakt aan het einde van de service een toertje langs alle tafels, een oeroude traditie die jammer genoeg teloor is gegaan. Deze confrontatie is én voor de chef én voor de fijnproevers een hartversterkende stimulans. De ideale gelegenheid om pro’s en contra’s uit te wisselen waardoor elk etentje een verrijking wordt voor beide partijen.
Ter informatie voor zij die het restaurant willen ontdekken, Restaurant Maxime Colin beschikt over 4 aparte kleine zalen: de Main Room met open haard, La Rotonde met uitzicht op het meer, Salon Chapelier en La Table des copains naast de keuken voor feestelijke aperitieven. Het Salon Jourdain op de eerste verdieping is een prachtige ruimte met eiken balken die kan worden geprivatiseerd voor familie-, zaken- of vriendenmaaltijden.
Restaurant Maxime Colin, Pastoorkesweg 1 – 1950 Kraainem
Tel 02-720 63 46 – www.maximecolin.be – gesloten op zondag en maandag
Culinaire commentaren:
Tasted4you: 5 minutes – Onbetwiste aanrader !
Michelin : neus voor topproducten – gerechten met wereldse invloeden – in de tuinen van kasteel Jourdain
GaultMillau: 15/20 , 3 koksmutsen – mix van kruiden en verse producten – aandacht voor regionale specialiteiten