Restaurant Neptune – Bloomsbury UK

Brett Redman en Crow Margaret, het duo achter The Richmond in Hackney, kondigen de opening aan van hun langverwachte restaurant Neptune in Bloomsbury.

Het restaurant met 102 plaatsen en een bar met 30 zitplaatsen deelt hetzelfde DNA als het Hackney-restaurant. Brett’s keuken wordt gecombineerd met de warme stijl en gastvrijheid van Margaret. Ze bieden een nieuw-seafood gericht menu, gebaseerd op een informele benadering van een klassieke oesterbar en Brett’s ondertekening houtgestookt koken in een uitgebreid à la carte menu.

De oesterbar in het centrum van het restaurant serveert een verscheidenheid aan oesters en schaaldieren, geselecteerd uit onafhankelijke telers in het Verenigd Koninkrijk. Gasten kunnen ook visschotels bestellen die evolueren met de seizoenen, met klassieke gekoelde en rauwe gerechten, alle met verschillende smaken, zoals wilde mosselen met saffraan, sinaasappel & laurierblad soffrito, wilde rock oester aguachile of een forel-tartaar, dille en verse room

Hoofdgerechten perfect voor één of voor het delen met vrienden zijn o.m. de gestoomd-to-order ‘lijngevangen zeebaars, tomaat, mosselen en tuinboon bouillon’ of ‘Wood-gegrild, droge Dexter steak met eekhoorntjesbrood en verse groene peper saus. Een volledig vegetarisch menu is op aanvraag beschikbaar met o.m. een huisgemaakte Cornish kombu kaviaar geserveerd met veganistisch wafels, of een carpaccio met knolselderij ajoblanco & nori.

De bar beschikt over selectie verse cocktails afgestemd op oesters en schaaldieren, inclusief ‘Nepotisme’, een gin en mezcal geserveerd met agave, sugar snaps en dille, maar ook andere inventieve hapjes, zoals de Elysium Fizz met gin, peer, bamboe, limoen en Braziliaanse bitters.

.