Restaurant- proeflokaal Op d’n Oek – Zierikzee

Astrid en Martin Knippenburg hebben het recent aangedurfd om in Hartje Zierikzee een eigen proeflokaal/restaurant te openen. Niet op de kade en evenmin rond de oude haven, maar middenin het wandelcentrum, een locatie waar niemand iets dergelijks verwacht.

Meer dan een gok aldus Astrid gezien eigenlijk niemand op deze locatie wil vertoeven. Men haast zich immers naar het ‘water’, maar net de rust en de eenvoud, weg van alle drukte hoopten ze als stimulerende eigenschap te kunnen uitspelen. Merkwaardig genoeg lijken deze elementen een enorme uitstralingskracht te bezitten en kent “Op d’n Oek” een grote belangstelling.

Het accent van chef Martin ligt voornamelijk op het gebruik van tal van lokale producten die hij op een simpele manier bereidt, leuk decoratief presenteert, producten die evenwel een ruim aroma aanbieden en na hun bereiding hoegenaamd niets van hun natuurlijke smaak hebben ingeboet. Martin selecteert voor het vlees, brood en kaas een aantal producten in Schouwen-Duiveland en zorgt op deze manier voor een nog grotere naambekendheid van Zeeuwse kwalitatieve producten.

De inrichting van het proeflokaal is licht en luchtig, duidelijk modern maar tevens gezellig met intieme plekjes, bovendien kan men ook ongedwongen op een rustig stadsterrasje van de lekkernijen van de chef genieten.

Proeflokaal Op d’n Oek biedt een leuk keuzemenu aan €18.5. Dit 3-gangenmenu bestaat uit voorgerechten: Salade van Zeeuwse aardappeltjes, lamsoren, zoet-zuur van bloemkool en rode pesto kaas of wisselende lepelkost of rauw gemarineerde zeebaars op Thaise wijze. Als hoofdgerechten vinden we garnalen curry (lekker pittig) geserveerd met rijst of lams stoofpot met couscous of kabeljauwfilet uit de oven op Marokkaanse wijze of groenten curry met tofu geserveerde rijst. De keuze bij de nagerechten is een chocoladetaart met vanille-ijs en slagroom of koffie of thee met huisgemaakte walnoten likeur.

Bij onze proeverij werden we vergast op een leuk glaasje cava Planas Albareda uit de Penedès regio, vergezeld van een heerlijke Zeeuwse oester. Het voorgerecht werd een Poke bowl met mossels en lamsoren, samen met witte Ophalum van de Albarino druif. Als hoofdgerecht serveerde Martin een aardappelsalade van Zeeuwse aardappeltjes, zoet zure bloemkool en een lamssaucijs. Delicaat pittig, maar toch mooi evenwichtig en erg smaakvol. Een huiscreatie die volop werd ondersteund door een stevige en volronde Sonsierra Crianza uit Rioja. Afsluiter werd een koffie van de Zeeuwse branding met parelgebak van de Speltbakker. Geen luxueuze bedoening, maar als proeverij een schot in de roos dat de rijkdommen van Zeeuwse bodem in een leuk daglicht stelt.

Op d’n Oek –  Nieuwe Bogerdstraat 2 – 4301 CX Zierikzee

Tel: 00 31 6 – 28142578 – Email: mknippenburg@gmail.com

Culinaire commentaren:

Tasted4you:  2 minutes

leuk gezellig interieur

attente bediening

mooie regionale producten met decoratieve presentatie

ruim en evenwichtig smaakpalet .