Een nieuw adres in hartje Brussel … Een nieuwe gastchef … Een nieuwe peter

Voor de seizoenafspraak van Pistolet Original vraagt Valérie Lepla aan een van haar favoriete chefs om het bekende Belgische broodje in een persoonlijk jasje te steken. Na Lionel Rigolet, Stefan Jacobs, Peter Goossens, Gerald Watelet, Giovanni Bruno, Christophe Hardiquest en Sofie Dumont is het nu de beurt David Martin met zijn DM’S PASTRAMI ROLL

Het was geen toeval dat deze twee gepassioneerde foodies elkaar ontmoetten. Valérie en David delen immers hun voorliefde voor al wat lekker is en ze koesteren allebei het belang van streek- en seizoensgebonden producten. Bovendien zijn ze beiden ondernemers in hart en nieren die hun liefde voor de gastronomie tot rode draad doorheen hun dagelijks leven maken.

David Martin die afkomstig is uit Zuid-Frankrijk (half Baskische en half Elzasser roots), leerde zijn vak als kok op zijn vele reizen door heel de wereld (Londen, Barcelona, New Orleans, Azië,…). Uiteindelijk ¨streek hij neer in België en werd hij eerst chef in Hotel Méridien, daarna tweede chef bij Bruneau om in 2003 La Paix te openen. De man wordt vandaag nog steeds gedreven door een unieke ondernemerszin, kan onmogelijk stilzitten en beheert tegelijk zijn twee sterrenrestaurants (“La Paix*” en “Bozar Brasserie*”). Daarnaast animeert hij een dagelijks kookprogramma (op RTL-TVI) en stelt hij zijn knowhow ten dienste van een tiental merken. Onlangs opende hij in Neufchâteau en Bastogne “les Ateliers de la Mer”, een restaurantconcept met viswinkel en traiteur in het teken van de zee. Hij lanceerde ook het restaurantconcept “Classic’s croquettes” op de Heizel en presenteerde een nieuw adres, “Le Lieu” in Baisy-Thy, dat tegelijk een kunstgalerij, koffiebranderij en restaurant herbergt.

David Martin : « Ik hou wel van geëngageerde concepten en van mensen die zich specialiseren. Daar ben ik echt fan van! De Pistolet is een basisproduct dat vroeger onvoldoende benut werd, want het enige wat erop gedaan werd, was américain of gehakt. In La Paix hadden we trouwens vele jaren het beroemde gehakt met pickles op de kaart staan dat de slagers om 3u ’s ochtends kwamen eten. Valérie is erin geslaagd zich het concept van de Pistolet toe te eigenen en het dan te laten evolueren. Ze is de eerste en voor zover ik weet de enige die erin slaagt zowel kwaliteit als creativiteit na te streven en waar te maken. Met bovendien een typisch Belgisch product. Er is geen enkele Belg die nooit in zijn leven een pistolet gegeten heeft. Ik ben Fransman en toen ik hier 24 jaar geleden aankwam, hoorde ik voor het eerst spreken over pistolets met américain. Als je uit Zuid-Frankrijk komt, weet je absoluut niet wat daarmee bedoeld wordt. Wat zo fantastisch is en mensen moeten begrijpen, is dat dit product een alternatief biedt voor een burger, al was het maar wat de kwaliteit van het brood en het beleg betreft. De prijs-kwaliteitverhouding is beduidend beter. En als je de vergelijking maakt met een sandwich, zitten we meteen op driesterrenniveau».

De DM’PASTRAMI ROLL

« Mijn Pistolet is er eentje die eerst belegd en ingepakt wordt en dan in tweeën gesneden. Zo kun je hem zonder morsen eten en zelfs makkelijk delen, als je wilt. Hij is enigszins complex, maar bijzonder lekker. Ik beleg hem met kort gestoofde witte Cévennes-ui, met Parmezaancrème en enkele rauwe Parijse champignons (voor het plantaardige tegengewicht) en tot slot een laagje pastrami van melkkalfsborst. Zo ontstaat er een natuurlijke millefeuille met het zachte vlees en net voldoende vet om het geheel de vereiste romigheid mee te geven, met het melkachtige van het melkkalf. Het kruim van de pistolet wordt lichtjes samengedrukt, zodat het niet te veel van de vinaigrette – op basis van zoet piment en specerijen – opslorpt. Daardoor krijgt de pistolet meer pit » Lekker, oer-Belgisch en vooral origineel !

Als foodconcept dat in het leven geroepen werd door Valérie Lepla, nodigt Pistolet Original zijn gasten uit om (opnieuw) kennis te maken met het typisch Belgische broodje, belegd met de beste producten van onze lokale ambachtslieden. Een degustatietoog, delicatessenwinkel, en gevarieerde kaart met kwaliteitsproducten, recepten van bij ons en seizoensuggesties. Om ter plaatse van te genieten, om mee te nemen of om te laten leveren.

Door haar intrek te nemen in de Beenhouwersstraat 44, een mythische buurt in Brussel, draagt Valérie bij tot de nieuwe wind die doorheen de Vijfhoek waait. Ze hoopt de Belgen en toeristen opnieuw te laten kennismaken met onze lokale lekkernijen. We mogen beslist trots zijn op onze producten en onze streek. De Pistolet, ons nationale broodje, is een geweldige basis om onze gastronomische waarden letterlijk te ondersteunen. Hij past wonderwel bij tal van Belgische specialiteiten om te eten en te drinken.

Een nieuwe “Peter” voor een nieuwe plek. Omdat hij in de schitterende Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen woont, omdat hij houdt van de goede dingen des levens, omdat hij onze vriend is… daarom steunt de acteur, scenarioschrijver en regisseur Patrick Ridremont als peter het nieuwe adres. Deelnemen aan het plaatselijke leven in het centrum van Brussel, genieten van de goede dingen des levens, kiezen voor kwaliteit, fijnproeven en onvergetelijke momenten doorbrengen met vrienden en familie… allemaal gemeenschappelijke waarden die maken dat hij samen met ons in het avontuur van Pistolet Original wil delen.

Delivery – Event Pistolet Original heeft voor iedere gelegenheid een formule op maat van uw privé-of professionele happenings. De schotels bevatten een schitterend assortiment pistolets van onze kaart, er kan ook een exclusieve formule van mini-pistolets aanbieden op basis van de kaart. delivery@pistolet-original.be