Restaurant The View – Mechelen

The View Mechelen is een trendy restaurant aan het water met een uniek uitzicht op het overstromingsgebied De Grote Vijver. The View is een nieuwe hotspot aan het gezellige waterskimeer Battenbroek in Mechelen. The View biedt een fantastisch groot terras met natuurlijk rustgevend panoramisch uitzicht op de Grote Vijver. What a View!

Dankzij deze unieke ligging aan Battenbroek meer, is het de ideale uitvalsbasis voor al wie een gezellige uitstap wil doen. De locaties is voor de uitbaters dé uitdaging voor iedereen die op zoek is naar een zakelijke lunch, een leuke tijd met de familie of een romantisch diner. Er is bovendien meer dan genoeg gratis parkeerplaats voor alle comfort. Ook voor wie tijdens een avontuurlijke dag watersporten of een fikse wandeling of fietstocht langs Dijle of de Nete toe is aan iets lekkers, of zich even op vakantie wil wanen, is hier op het juiste adres. Kortom, er is een gevarieerd aanbod voor jong én oud, met zeker voor ieder wat wils.

The View staat voor een lekkere fusion keuken met dagverse ingrediënten, bereid door een enthousiast team van ervaren koks olv Tom en Jinn. Dit Belgisch-Aziatisch koksduo implementeert hun origine eveneens in het culinair aanbod. Op de menu heel wat nationale en internationale gerechten met een moderne twist, gecreëerd met de beste regionale ingrediënten.

Onze proeverij op een doordeweekse dinsdagavond startte alvast met enige vertraging. Het terras genoot weliswaar van een leuke avondzon, maar was bijzonder rumoerig, terwijl het personeel niet erg werklustig bleek. Een lange wachttijd, ruim 20 minuten vooraleer men vraagt of je een aperitiefje wil, is behoorlijk lang. Toen we tijdens het wachten een van de obers vroegen, kregen we alvast de schampere en beslist ongepaste opmerking “ mijn collega komt zo!”.

De ‘share’-schotel bij het aperitief met o.m. bruscetta, spianata, manchego, tomatentartaar, chips en augurken, was leuk en knapperig. Als voorgerecht kozen we voor een tataki van gemarineerde zalm met sweet soja, gember en crème avocado met fijne Aziatische hints. Mooie presentatie en behoorlijk lekker. Ook de tartaar van tonijn met sesam, schanul, sojacrème en Nori, bleek een leuke presentatie met mooie diepe smaaktoetsen terwijl de garnaalkroketjes met compote van tomaten, peterselie en citroen wel een krokant korstje kregen, evenwel zonder uitgsproken smaaktoetsen.

Als hoofdgerecht opteerden we voor een crispy eendenborst, een bouchée à la reine en een Argentijnse agnus. De crispy eendenborst werd een mooi en lekker gerecht met kokos, chili, limoen, koriander en rijst. Jammer van de oversausde creatie waardoor de smaak volledig verdronk. De bouchée à la reine van geselecteerde hoevekip bleef ver beneden de verwachtingen van onze tafelgenoot, de Parijse champignons en de kippengehakballetjes misten smaak, de krokante en knapperige frietjes konden slechts ten dele voor soelaas zorgen. Wijzelf hadden gekozen voor een grasgevoederde Argentijnse agnus, een leuk rosé gehouden portie, behoorlijk mals met fijne smaaktoetsen. Vergezeld van een mooi slaatje, weinig smaakvolle peperroomsaus maar toch goudgele en krokante frietjes globaal toch nog een leuke verrassing met aangename smaakaccenten.

Onze wijnkeuze: Vite Colte Ansisa Barbareo d’Alba 2017, 14% alc vol, een volrode wijn 100% Barbarea-druif met licht fruitige accenten werd een passende compagnon bij de gerechten. Voor de afsluitende koffie kregen we opnieuw een wachttijd van 15 minuten aangesmeerd waardoor de maaltijd eindigde op de manier dat ze werd opgestart. Jammer.

The View – Blarenberglaan 8 – 2800 Mechelen – www.theviewmechelen.be

Alle dagen open van 11u30 tot 22 uur, keuken van 11u30 tot 14u30 en van 17u30 tot 22 uur, tussenin een middagkaart.

Culinaire commentaren:

Tasted4you.be: ontgoochelende ontdekking met weinig attent personeel, zeer lange wachttijden, bijzonder luidruchtig. Gerechten met sporadisch enkele aangename Aziatische toetsen. Te prijzig!