ROB, the gourmet market

Hoe deze specialist van de fine gastronomie erin slaagt om elk jaar opnieuw een aantal nieuwigheden in zijn ruim assortiment kwalitatieve producten te integreren blijft een raadsel. Fijnproevers hoeven zich hierover allerminst zorgen te maken, ze wachten trouwens met figuurlijke spanning de nieuwe introducties af.

De kruideniersafdeling spant dit jaar de kroon met navolgende nieuwkomers:

Granomy – Muesli nieuwe stijl! Zoete granola als krokant tussendoortje in de voor- of namiddag, of hartige muesli als aperitiefcracker of in een slaatje. Deze gloednieuwe snack ‘Made in France’ is gemaakt van granen uit de biologische landbouw. Granomy werd bekroond in de categorie ‘Beste aperitiefhapje 2017’ op het salon Épicures en als ‘Best Of’ op het salon Gourmet Selection. In het assortiment Granomy vinden we soja-noisette, curry royal, ali-cacahuette en cajun épicé. In het assortiment La Petite Graine Française – lencar bio gourmand- zijn er de selecties chocolat, banane-coco, speculoos en figue-cabbelle.

Safran de Cotchia  – Belgische saffraan! Uiteraard verkrijgbaar onder de vorm van pistils, de gedroogde stampers, maar ook in afgeleide producten zoals gelei, confituur, uienkonfijt, siroop, mayonaise, mosterd, azijn …  In het hartje van Haspengouw verbouwen Eric en Sabine Léonard meer dan 16 km saffraankrokussen in de eerste professionele saffraankwekerij mét gecertificeerd oogstlabel. Een uiterst verfijnde, gastronomische smaakmaker, kleurrijk en subtiel geparfumeerd.

Bernadette de Lavernette – Hemels lekkere fruitconfituren. Brigitte Billardey bereidt deze overheerlijke, artisanale confituren uit Madagaskar met ‘s werelds beste vruchten en specerijen.

Angelina – Legendarisch Parijs theesalon met een geschiedenis die teruggaat naar het begin van de 20e eeuw. Angelina, een klinkende naam in de wereld van delicatessen, biedt naast de befaamde warme chocolademelk op fles een assortiment van acht theevariëteiten, confiserie, smeerpasta’s, koekjes, karameltoffees, confituren, chocoladerepen …

Danna Gallez – Danna Gallez heeft een zwak voor oliën en een neus voor exclusieve producten. Zo organiseert ze onder meer een degustatie van gerookte olijfolie van het huis Castillo de Canena. De Arbequino-olie is discreet geparfumeerd met organisch eikenhout. Deze exclusieve olijfolie is gezegend met de frisheid van een groene appel of een amandel en tegelijkertijd zo zacht als een karamel- of vanillesnoepje. Arbequino spruit voort uit de romance tussen een olijfboom en een eik.

Belgian Blenders – Geselecteerde bonen van originekoffies, gebrand door 7 gerenommeerde Belgische koffiemeesters en opgeslagen in de haven van Antwerpen. Koffie die staat voor vertrouwen, vakmanschap en Belgische kwaliteit. Dankzij kun jarenlange ervaring, beheersen de koffiemeesters van Belgian Blenders de kunst van het koffiebranden als geen ander. Met hun oog voor de beste koffiebonen en feilloze neus voor unieke aroma’s staan zij garant voor exclusieve koffiemelanges met een ongeëvenaarde smaakbeleving.

Artisan de la Truffe – Prestigieus Parijs huis dat de truffel op een alternatieve, pure manier aanbiedt. De exquise producten staan voor 100% authenticiteit en verfijning. Het merk trekt alle registers open om u de ultieme smaakbeleving van dit gastronomische topproduct te laten ervaren. Artisan de la Truffe pakt uit met het beste wat de truffel in al zijn vormen te bieden heeft. Een assortiment merkwaardige producten die de ‘truffel’ meer dan ooit centraal stelt en feestjes ongetwijfeld een extra toets meegeeft.

ROB – the gourmet market dedicated to gastronomy – Woluwelaan 28 – 1150 Sint Pieters Woluwe – tel 02-771 20 60 – www.rob-brussels.be