ROB, the gourmet market

Ook in de segmenten charcuterie/beenhouwerij, zuivel, vis en fruit- en groenten blijft deze fijnwarenspecialist voor innovaties zorgen.

Battle of the slicers – Aan de ingang van de winkel geven zeven ‘cortadores’ een demonstratie van de edele kunst van het versnijden van traditionele Spaanse en Italiaanse hammen. Een assortiment unieke smaken eigen aan de droogtesessies die tot meer dan 36 maand kunnen oplopen, waardoor ook het prijskaartje aandikt. Toch blijven deze hammen de smaakpapillen verwennen.

Foie gras- Met het oog op de feestdagen is het hoog tijd om te komen voorproeven. Bent u fan van ganzenlever … of toch liever eendenlever? Of een combinatie van de twee? Niet te versmaden tijdens de proeverij: Foie gras Rob, gegaard op lage temperatuur: halfgebakken, volledige eendenlever, Foie gras ‘Le Gourmet’, halfgebakken, volledige ganzen- en eendenlever, Foie gras van gekonfijte eend met hoorn des overvloeds waarbij de kleine champignons voor een uitgelezen smaaktoets zorgen en de Eendenpastei in korst met tijmbloemen die zorgt voor een heerlijk aroma.

In de zuivelafdeling eist de mosterd Maille, een verse mosterd met champagne, rechtstreeks afgevuld van de pomp, de aandacht op. De afvulling aan de pomp is nieuw, fijnproevers die deze mosterd aankochten, kunnen vanaf nu het lege potje bij een volgend bezoek aan de winkel, opnieuw laten vullen zonder aan kwaliteit te moeten inboeten.

Chapon des Landes Label Rouge de Marie Hot – Van alle gevogelte is de hoevekapoen de trots van de feestdis. De kapoenen van Marie Hot stammen af van een eeuwenoud, traag groeiend ras van vleeskippen, ‘de kale nek’ genoemd. Het ras is afkomstig uit de Landes en wordt al ruim vijftig jaar raszuiver gefokt. De kapoenen bij Marie Hot genieten minstens 150 dagen per jaar van een vrije uitloop. 25 dagen voor het slachten worden de kippen afgemest met zuivelproducten, wat hun vlees een unieke, zachte smaak geeft.

Nieuw in de fruit- en groenteafdeling is de Perdine. Deze Clementines zijn de gastronomische afstammelingen van de mandarijn en de sinaasappel. De familie Perdine wijdt zich al sinds 1890 met passie en vakmanschap aan de citrusteelt in de streek van Valencia. Een topproduct in het teken van traditie en topkwaliteit, een overheerlijk product dat het najaar en de winter kleur geeft.

ROB – the gourmet market dedicated to gastronomy – Woluwelaan 28 – 1150 Sint Pieters Woluwe – tel 02-771 20 60 – www.rob-brussels.be