RETOURTJE … Ditmaal verlaat Christophe Pauly de keuken van Le Coq aux Champs om aan het fornuis te staan van Magis in Tongeren, De Jonkman in Brugge en Bozar in Brussel. Het wordt een echte herfsttournee waarin ook ruimte is voor een ‘Dîner à 4 Mains’ in restaurant Le Coq aux Champs in het gezelschap van René Mathieu, de sterrenchef van La Distillerie in Kasteel Bourglinster.
Eerste halte: donderdag 20 september bij Dimitry Lysens in Tongeren!
ROUND TRIP … deze heen- en terugreis geurt naar avontuur en neemt de allures van een odyssee aan, vol verrassingen … Alles draait om delen, van gedachten wisselen in een relaxte sfeer, een aanpak die Christophe Pauly altijd gedreven heeft. Ontvangen en ontvangen worden … toen hij vorig jaar vierhandendiners organiseerde in Le Coq aux Champs had Christophe Pauly van meet af aan een heen-en-terugopzet voor ogen, in samenwerking met 3 chefs die hij apprecieert om hun persoonlijkheid en keuken, engagement en enthousiasme: Dimitry Lysens (chef van Magis* in Tongeren), Filip Claeys (chef van De Jonkman** in Brugge) en Karen Torosyan (chef van Bozar* in Brussel).
In 2017 vonden er twee diners en een lunch plaats die een vriendschappelijke, gemoedelijke toon zetten in Le Coq aux Champs en zorgden voor gulle gastronomische momenten, smakelijke ontdekkingen, een fijne verstandhouding tussen de teams rond de chefs en sympathie met de tafelgenoten …
Dimitry, Filip, Karen, Christophe … en René!
2018: tijd om een tegenbezoek te brengen! Dimitry, Filip en Karen verwelkomen Christophe in hun respectieve restaurants om met z’n tweeën nieuwe smaken te verkennen.
Christophe Pauly’s omzwervingen tussen Tongeren, Brugge en Brussel worden eind oktober aangevuld met een ‘Dîner à 4 Mains’ in Soheit-Tinlot in het gezelschap van René MATHIEU, de eerlijke, creatieve en door planten gepassioneerde chef van La Distillerie* in kasteel Bourglinster (Groothertogdom Luxemburg). “Ik was zijn rechterhand in de keuken van zijn restaurant Le Capucin Gourmand. Net zoals de chefs Daniel Van Lint (Le Fou est belge), Eric Martin (Lemonnier) en Michel Troisgros in Roanne begeleidde René Mathieu me in mijn eerste jaren aan het fornuis. Die momenten, ervaringen en lessen scheppen een sterke band! Ik ben dan ook erg blij, ongeduldig zelfs, bij het vooruitzicht van een vierhandendiner waar we elkaar weerzien en een blik werpen op onze persoonlijke parcours”, vertrouwt de chef van Le Coq aux Champs ons toe.
ROUND TRIP kalender, een echte uitwisseling tussen chefs, tafelgenoten en locaties.
Donderdag 20 september 2018 om 20 uur, restaurant MAGIS* in Tongeren: ‘Dîner à 4 Mains’ – Dimitry LYSENS verwelkomt Christophe Pauly. Restaurant MAGIS, Hemelingenstraat 23, 3700 Tongeren Tel. 012 74 34 64 info@restaurantmagis.be www.restaurantmagis.be
Donderdag 18 oktober 2018 om 20 uur, restaurant DE JONKMAN** in Brugge: ‘Dîner à 4 Mains’ – Filip CLAEYS verwelkomt Christophe Pauly. Restaurant DE JONKMAN, Maalse Steenweg 438, 8310 Sint-Kruis-Brugge Tel. 050 36 07 67 info@dejonkman.be www.dejonkman.be
Dinsdag 23 oktober 2018 om 20 uur, restaurant LE COQ AUX CHAMPS* in Soheit-Tinlot: ‘Dîner à 4 Mains’ – Christophe Pauly verwelkomt René MATHIEU (chef van La Distillerie* in kasteel Bourglinster). Restaurant LE COQ AUX CHAMPS, Rue du Montys 71, 4557 Soheit-Tinlot Tel. 085 51 20 14 info@lecoqauxchamps.be www.lecoqauxchamps.be
Zondag 18 november 2018 om 12.30 uur, restaurant BOZAR* in Brussel: ‘Déjeuner à 4 Mains’ – Karen TOROSYAN verwelkomt Christophe Pauly. Restaurant BOZAR, Baron Hortastraat 3, 1000 Brussel Tel. 02 503 00 00 info@bozarrestaurant.be www.bozarrestaurant.be