Sailors Inn – Bruinisse – Nederland

Met de uitbreiding en vernieuwingen waardoor de jachthaven van Bruinisse een stijlvolle en perfect uitgeruste unit vormt, kreeg ook de familie Verloo, uitbaters van Brasserie Sailor’s Inn de kans op de horecazaak op een nieuwe locatie in te planten.

Een unieke gelegenheid om op een en dezelfde locatie twee totaal verschillende exploitaties op te zetten. Eigenaar Ben Verloo heeft de dagelijkse leiding aan zijn dochters Iris en Fleur toevertrouwd, alhoewel moeder Verloo de financiële touwtjes in handen houdt. Met de nieuwbouw is voor de familie Verloo een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan. Hun exploitatie was aan vernieuwing en verruiming toe maar de werken aan de jachthaven waren veelbelovend en er werd dan ook bewust gewacht met moderniseren. De nieuwe exploitatie beantwoordt meteen aan alle moderne en hedendaagse verwachtingen.

Brasserie Sailor’s Inn vinden we terug aan de punt van de jachthaven met uitzicht over de Grevelingen en de vele fraaie jachten. Het is een modern ingerichte brasserie die sfeer, toegankelijkheid, modernisme maar ook comfort uitademt. Het is aldus Iris de bedoeling om gasten in een ongedwongen sfeer de kans te bieden om een lekker hapje te eten of wat te drinken. Het publiek is een gezellige mengeling van eigen bevolking, toeristen en jachteigenaren. Het is eveneens een prima locatie voor het vieren van bruiloften en partijen.

Leg aan en kom aan wal, is de slogan waarmee Sailor’s Inn zich profileert. Naast de eigenlijke brasserie is er een drijvend terras dat volop de charme van de Grevelingen aanbiedt en iedereen de kans geeft op een verfrissend Ice Cold Heiniken biertje, een sprankelend glas Proseco maar ook talloze andere dranken sieren de kaart. Men kan er ook genieten van een tapasschaal of een bittergarnituur. Sailor’s Inn bruist van activiteiten en legt op zondag een uniek accentje met de High tea party die naast onbeperkte theedranken, ook diverse zoetigheden, eccles en scones met clottes cream en jam, sandwiches, hartige taart en bonbons en koekjes aanbiedt en dit voor 18.75€ per persoon. Mits reservatie kan de High tea party elke dag van de week worden georganiseerd.

Het interieur van de Sailor’s Inn is fleurig en kleurig met oranje en licht paarse kleurtoetsen, modern licht zittend meubilair, kortom een leuk fris kader met heel veel licht en leuke oneindige einders van het Grevelingen meer, nu eens rimpelloos kalm, dan weer ondeugend woelig.

Temidden de veelheid van gerechten vinden we op de kaart o.m. Zeeuwse vissoep geserveerd met aoli, oude kaas en toast maar ook een traditionele Hollandse garnalensalade. Sommige voorgerechten kunnen ook als hoofdgerecht worden genomen, terwijl de voorgerechten steevast met stokbrood en boter worden geserveerd. Bij de hoofdgerechten vertolkt vis so wie so een centrale rol, bij de hoofdgerechten zijn bijpassende sausjes, frites en salade steeds ingebrepen.

Sailor’s Inn is ook dit jaar van de partij in het globale gebeuren van de Oosterschelderkreeft. Dit menu is beschikbaar tot midden juli en kost 59.5€ per persoon. Chef Marco Verspeeten serveert als voorgerecht Oosterscheldekreeft salade met linzen, radijs, sinaasappel, avocado en kreeftenbrood. Als hoofdgerecht is er de Oosterscheldekreeft, naar keuze natuur, BBQ of gegratineerd, aangevuld met frieten en seizoengroenten en een zoet dessert fungeert als afsluiter.

 

Sailor’s Inn – Jachthavenweg 61a – 4311 NC Bruinisse

Tel 31 111 482 902 – www.sailorsinn.nl

Zondaagse high tea 18.75€ ( ook op reservatie)

Voorgerechten 6.75 – 12.75€ – hoofdgerechten 15.75€ – 23.5€