Samen smaakt een frietje beter – Week van de Friet van 26 november tot 2 december

Van 26 november tot 2 december is het opnieuw Week van de Friet. De Belg wordt aangespoord om tijdens die week een bezoekje te brengen aan de frituur. Dit jaar staat de campagne in het teken van het samenbrengen van mensen en samen genieten. VLAM roept de frituurbezoekers op dit gezellig moment op foto vast te leggen en te delen op sociale media. VLAM verbindt er een wedstrijd aan.

Van 26 november tot 2 december organiseert VLAM opnieuw de Week van de Friet in samenwerking met de frituristen en aardappelschilbedrijven. Tijdens deze week wordt de Belg aangespoord tot een bezoekje aan de frituur. En dat liefst in gezelschap: VLAM zet dit jaar sterk in op het sociale karakter van onze frietkotcultuur.

Frietjes delen = vriendschap delen

Frietjes eten maakt deel uit van onze cultuur. De Belgische frietkotcultuur is immers niet zomaar erkend tot immaterieel cultureel erfgoed. In onze frituren kan je de geur van heerlijke frietjes opsnuiven en gezellig samen genieten. Die samenhorigheid wil VLAM stimuleren en zelfs belonen.

Bedoeling is om mensen van achter hun computer of smartphone weg te halen om hun vrienden live te ontmoeten, in de frituur. Delen is namelijk veel leuker dan sharen. Zeker als het over eten gaat! Via radio en sociale media roept VLAM iedereen op om eens echt samen te smullen. Allen naar de frituur!

VLAM verbindt een wedstrijd aan het samen genieten van frieten tijdens de Week van de Friet. Wie zijn ‘frituurmoment’ fotografeert en deelt op Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #BestFrietFriends, maakt kans op een groot frietfeest voor hem/haar en 99 Facebookvrienden.

Iedereen houdt van frietjes van de frituur

Het is al de 19de keer dat de frietjes van de frituur in de kijker worden gezet met de Week van de friet. De frituur blijft de meest bezochte snellehaptent in Vlaanderen en VLAM ondersteunt de frituristen om hun zaak positief in de kijker te blijven zetten en de Vlaming goesting te doen krijgen in de beste frietjes.

Meer info op weekvandefriet.be.