‘Serre’ brengt pop-up met topchef naar je tuin

Er wordt massaal uitgekeken naar de heropening van de horeca, die hopelijk vanaf 1 mei de deuren weer mag openen. Wie op zoek is naar een bijzondere culinaire ervaring zal van 1 tot en met 23 mei terecht kunnen in de tuinen van het Kasteel van Ooidonk. Het pop-up restaurant ‘Serre’ bestaat uit 10 serres waar je met je bubbel van een heerlijk 6-gangen diner kan genieten. En het concept gaat deze zomer op tour door Vlaanderen: particulieren en bedrijven kunnen dan de serres ook in hun eigen tuin plaatsen, inclusief topchef en bediening.

Het idee voor het nieuwe restaurantconcept komt van het Gentse reis- en eventbureau Porta Mundi. Michiel Vanderheyden: “Als de overheid het toestaat, lanceren we ‘Serre’ in mei in de tuinen van het Kasteel van Ooidonk. Daar komt een pop-up restaurant met 10 serres die je met je bubbel (tot zes personen) kan reserveren. In totaal krijgen zo 2800 mensen de kans om in deze feeërieke setting hun voeten onder tafel te schuiven. Daniël Deruyter en Lucas Lefebure van Garçon Catering bereiden een heerlijk 6-gangen menu om te sharen. Samen coronaproof genieten staat centraal.”

Je eigen tuin omvormen tot restaurant : Het eventbureau speelde al langer met het idee om een unieke pop-up restaurantbeleving te creëren, maar de slechte coronacijfers strooiden telkens roet in het eten. “Van die tijd hebben we gebruik gemaakt om het concept verder vorm te geven. We willen immers zoveel mogelijk mensen de kans geven om van deze beleving te genieten. In de volgende zomermaanden zullen ook particulieren en bedrijven in hun eigen tuin een pop-up restaurant kunnen organiseren”, aldus Michiel Vanderheyden.

“Wij plaatsen dan één of meerdere serres, zorgen voor een topchef die op locatie aan de slag gaat en we regelen ook professionele bediening. De serres kunnen thematisch worden ingericht zodat het voor jou en je gezelschap een onvergetelijke ervaring wordt, aangepast aan je eigen smaak of voor een speciale gelegenheid.”

Snel reserveren is de boodschap

Porta Mundi beschikt over 10 serres die aan maximaal 6 personen plaats bieden. “We geloven sterk in het succes van dit verhaal. Het verlangen naar sociaal contact is groot en onze pop-up serres zorgen voor een unieke, exclusieve ervaring. Wie het concept wil boeken, zal wel snel moeten zijn, want vanaf augustus strijken we in principe op een andere, vaste locatie neer”, aldus Michiel Vanderheyden.

Wie een tafel wil reserveren in één van de serres aan het Kasteel van Ooidonk, gaat naar www.serrepopup.be. Een lunchmenu kost 55 euro per persoon. Voor een diner betaal je 75 euro per persoon. Wil je een pop-up serre in jouw tuin? Neem contact op met Ivanna De Vos, ivanna.devos@porta-mundi.com