Shichiken sparkling sake

HÉT JAPANSE ALTERNATIEF VOOR CHAMPAGNE VEROVERT BELGISCHE GASTRONOMIE – EN BINNENKORT UW FEESTTAFEL

Betoverende feestdagen met sparkling sake van Shichiken Brewery. De winterse feestdagen zijn bijna daar, samen met onze zin in bubbels bij feestelijke tafels.

Japanse sakebrouwerij Shichiken brengt in samenwerking met Belgische importeur Kaori een sprankelende verrassing: ‘sparkling sake’. Sparkling sake wordt in Japan al langer gewaardeerd, maar is in ons land nog vrij onbekend.  Dit verfijnde en verleidelijke alternatief voor champagne wordt meer en meer door sommeliers van gastronomische restaurants op de kaart gezet en is aan een snelle opmars bezig. Je vindt deze Shichiken sparkling sake nu al in tal van fine dining restaurants, maar ook op de Kaori webshop.

Shichiken sparkling sake : Shichiken Brewery, met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1750, introduceert sparkling sake in België als een toegankelijke en verrukkelijke ontdekking voor zowel sake-enthousiastelingen als nieuwkomers.

Sparkling, mousserende of sprankelende sake biedt een weelderige en verfijnde ervaring die doet denken aan champagne. Dit is een uitgelezen gelegenheid om sake op een toegankelijke manier te leren kennen, en om uw feestelijke momenten te verrijken met een Japanse flair. Deze sprankelende sake is niet verrijkt met CO2 gas, maar het resultaat van tweede gisting op fles en dégorgement: parels van vakmanschap, gemaakt volgens de méthode traditionnelle.  De subtiele bubbels dansen sierlijk in het glas, terwijl de verfijnde smaken van Shichiken sparkling sake uw smaakpapillen betoveren.

Toegankelijkheid en Eenvoud : Voor degenen die nog niet vertrouwd zijn met sake, is sprankelende sake een uitstekend startpunt. Met zijn herkenbare sprankel, frisheid en feestelijke fles, is het de perfecte brug tussen traditionele sake en de wereld van mousserende wijnen. Dit maakt het gemakkelijker dan ooit om een nieuw en opwindend drankje te proberen tijdens uw feestelijke vieringen.

Samenwerking met Top Chef Alain Ducasse : Ook top chef Alain Ducasse is fan, en ontwikkelde recent zijn eigen sprankelende sake in samenwerking met Shichiken Brewery. Met zijn ongeëvenaarde culinaire expertise heeft Ducasse een unieke variant gecreëerd, deels gerijpt op houten ‘sakura’ vaten, perfect aansluitend bij zijn kenmerkende smaakprofiel. Dit culinaire meesterwerk belichaamt de harmonie tussen Oost en West, en versterkt de status van sprankelende sake als een verfijnde keuze voor feestelijke gelegenheden.

Niet alleen is sparkling sake een boeiende optie voor het grote publiek, maar het heeft ook al de aandacht getrokken van vele vooraanstaande restaurants en hun sommeliers. Steeds meer gastronomische etablissementen omarmen deze sprankelende traktatie als een geweldige aanvulling op hun menu’s. Er bestaat immers een scala aan verschillende soorten sparkling sake binnen het assortiment van Shichiken. Shichiken brouwt haar sake bijvoorbeeld met hetzelfde water als Suntory gebruikt voor haar bekende Hakushu whisky. Leuke wetenswaardigheid: Shichiken en Suntory liggen op loopafstand van elkaar. Bovendien rijpte Shichiken een van haar sparkling sakes in whiskyvaten van Suntory. De samenwerking resulteerde in “Mori no Kanade”, een premium sparkling sake met een complex aroma waarin esdoornsiroop en vanille centraal staan.

Shichiken Brewery presenteert al 300 jaar een breed scala aan topkwaliteit sake. De introductie van sprankelende sake onderstreept hun voortdurende toewijding aan innovatie en excellentie in de kunst van het sake maken. Shichiken investeert zwaar in de uitbreiding en modernisering van haar productie, wat nodig is om de marktvraag bij te kunnen houden en nieuwe producten te kunnen ontwikkelen.

Shichiken sparkling sake is nu verkrijgbaar bij geselecteerde drankenwinkels en restaurants (Crombé Wines, Rebelle, Chef Yoshi, Dim Dining, enz.) in België. Geniet van de gelegenheid om uw winterse feesten te verrijken met een vleugje Japanse elegantie en hef het glas op een onvergetelijke ervaring. Shichiken sparkling sake is nu ook te koop bij CRU!