SIRHA 2021

In het teken van het herstel, van de verantwoorde economie en van de creativiteit – Eurexpo Lyon van 23 tot 27 september 2021. Met 2.000 exposanten bevindt SIRHA Lyon zich op het kruispunt van nieuwe formules en kennis in de wereld van food service en hospitality. Dit referentie-evenement brengt de grootste gemeenschap van traiteurs, banketbakkers en koks ter wereld samen. Bezoekers krijgen er het beste voorgeschoteld van een gevarieerd aanbod aan producten en diensten voor de horeca en levensmiddelenindustrie.

De opkomst en consolidatie van de nieuwste trends zullen er op het menu staan: de groei van korte ketens en de consumptie van biologische producten; de ontwikkeling van meer ecologisch verantwoorde processen; het groeiende belang van duurzaam ‘beter eten’; de stijging van het aantal leveringen en de afhaalverkoop…

Het programma van SIRHA Lyon 2021 is veelbelovend: het bevat heel wat nieuwigheden die in lijn liggen met de huidige maatschappelijke en milieutrends.

‘s Werelds belangrijkste ontmoetingsplek voor horeca en hotelwezen. De 20e editie van Sirha Lyon, van 23 tot 27 september 2021, trekt lessen uit de gezondheidscrisis en de impact ervan op de sector van de Food Service. Sirha Lyon heeft het evenementenprogramma in functie hiervan aangepast en gaat prat op een aantal hoogtepunten die zullen inspireren en die zich perfect lenen om best practices uit te wisselen en in te spelen op de verwachtingen van de professionals van deze sector in volle verandering. Spotlights op een paar sleutelontmoetingen.

Het herstel na covid en de eco-verantwoordelijkheid als centrale aandachtspunten:

De gezondheidscrisis heeft, naast de economische gevolgen voor de horeca en het hotelwezen, de transformatie van deze sectoren versneld, met de opkomst of de consolidering van een paar basistrends: de groei van de korte keten en de toenemende consumptie van biologische producten, het uitbouwen van meer eco-verantwoorde processen, de hoge vlucht van bestellen op afstand en takeaway … Sirha Lyon is het eerste grote evenement waarbij exposanten en bezoekers elkaar opnieuw kunnen treffen om nieuwe businessopportuniteiten te creëren. Het is ook de ambitie van deze beurs om de professionals te helpen bij het herdenken van hun aanbod en bij het zich aanpassen aan de verwachtingen van de consumenten:

  • Sirha Green Agora brengt 7 masterclasses gegeven door chefs die oog hebben voor de sourcing van lokale en seizoensproducten, denk maar aan Morgane Raimbaud, Cyril Attrazic of ook nog Maxime Dubois, in samenwerking met een aantal producenten: recepten uitdenken rond originele producten (geitenlam, kikker, hazelnoot, bier, hooi, slak en karper): Sirha Masters / donderdag 23 september 2021
  • 3 rondetafelgesprekken gewijd aan de ‘zaalmetiers’, rond het thema “Restaurant, wat is er veranderd en wat gaat er nog veranderen: voor het personeel, voor de klanten, mijn aanbod”. De vereniging ‘SERVICE A LA FRANCAISE’ stelt zich, samen met haar genodigden, vragen over de 100.000 werknemers die moeten opgeleid, aangeworven en opnieuw gemotiveerd worden. Er wordt gepraat over MVO, de nieuwe dienstcodes, de diversifiëring van het aanbod … Sirha Masters / zaterdag 25 september 2021
  • Het ‘World Burger Contest’ legt de nadruk op de oorsprong en de kwaliteit van de gekozen producten, met als grote uitdaging: de voedselverspilling verminderen. Sirha Masters / vrijdag 24 september 2021
  • Een reeks rondetafelgesprekken voor professionals uit de bakkerij/banketbakkerij-branche, waarbij het onder meer zal gaan over het hergebruik van niet-verkochte producten, over de lessen die uit de COVID-19-crisis kunnen worden getrokken en de balans van het label ‘Boulanger de France’. Broodtrends / van donderdag 23 september totmaandag 27 september 2021
  • De ‘Concours de l’écaille d’or & Golden Fish’ met een actueel thema: hoe meeneemschotels bereiden om de klant te stimuleren de producten direct bij hem thuis te consumeren. Sirha Horecaberoepen / maandag 27 september 2021

Lef en ontwrichting als rode draad van deze editie

Sirha Lyon heeft als missie de professionals inspireren en de bezoekers inspirerende ervaringen bieden, met daarbij extra aandacht voor de creativiteit van de mensen uit het vak. Een paar van deze ervaringen die in september kunnen worden opgedaan:

  • Revolutionaire chefs: een unieke en spectaculaire expositie bij de ingang van de evenementenhal. Een schets van 100 jaar emancipatie in de keuken aan de hand van 7 grote panelen waarbij vreemde voorwerpen worden gekoppeld aan instructieve foto’s, een dynamische chronologie … Sirha Hub / Place des Lumières
  • De Sirha Innovation Awards werpen licht op de innovaties van de exposanten van de beurs. Er worden 12 prijzen uitgereikt in de categorieën producten/drank-/ingrediënten voor de horeca; materieel/uitrusting/ technologie en diensten; en eco- verantwoordelijkheid. Sirha Vernieuwingen
  • Twee restaurantconcepten uitgewerkt rond de thema’s ‘plantaardig’ en ‘producten uit het woud’, in samenwerking met het Institut Paul Bocuse: – gastronomie: Sirha ‘Boskeuken’ – – bistronomie: Sirha ‘Refuge-keuken’
  • Het Europees Kampioenschap Suikerkunst brengt 12 kandidaten samen rond het thema ‘Herenmode’. Er wordt uitgekeken naar hun artistieke suikercreaties. Sirha Banketbakkerij en ijsbereiding / van zaterdag 25 september tot maandag 27 september 2021
  • Om het Franse kaaspatrimonium te huldigen wordt er gewerkt aan een ‘Pizza met 1000 kazen’, met als inzet de vermelding in het Guinness Book of Records! Sirha Horecaberoepen / zaterdag 25 september 2021
  • De Startup-wedstrijd beloont de meest ongebonden en meest inspirerende ondernemer bij de jonge architecten en designers. Espace Sirha Design

www.sirha.com