Michelin gids België-Luxemburg 2022

De presentatie van de nieuwe MICHELIN Gids België &Luxemburg 2022 zal doorgaan op maandag 21 februari in het Théâtre Royal van Bergen, dit onder voorbehoud van de ontwikkeling van de lokale gezondheidssituatie.

Ondanks de huidige context die nog steeds getekend wordt door de gekende moeilijkheden waar restaurateurs in België en Luxemburg mee geconfronteerd worden, zijn de teams van de MICHELIN Gids verheugd dat de gastronomische sector opnieuw aan de slag is. Meer dan ooit staan de inspecteurs klaar om alle fijnproevers aan te moedigen terug te keren naar het restaurant. Tijdens hun reizen door België en Luxemburg zetten ze de beste restaurants in de schijnwerpers evenals het personeel dat zich dag in dag uit inzet.

In tegenstelling tot de voorgaande jaren, toen de MICHELIN Gids in het najaar werd gepresenteerd, zal de volgende editie op 21 februari 2022 bekend worden gemaakt. Deze beslissing geeft de teams van de MICHELIN Gids meer tijd om hun selectie te maken en te blijven werken op dezelfde pertinente, professionele en coherente wijze als voorheen.

“Sinds de maand mei en de eerste heropeningen van restaurants, zijn onze inspecteurs geleidelijk aan terug de baan op gegaan. Ondanks de belangrijke uitdagingen die de mensen uit het vak tegenkomen, merken ze overal een enorm enthousiasme om gasten te ontvangen en hen opnieuw te verwennen met mooie gastronomische ervaringen. De veerkracht en vastberadenheid van de Belgische en Luxemburgse chefs maakt indruk en geeft ons vertrouwen in de kwaliteit van de toekomstige selectie,” vertelt Gwendal Poullennec, internationale directeur van de MICHELIN Gids.

Om fijnproevers de meest recente en actuele aanbevelingen te kunnen geven zal de 2022-editie van de MICHELIN Gids België en Luxemburg uitsluitend online beschikbaar zijn. De selectie kan zowel op onze website guide.michelin.com geraadpleegd worden als op de nieuwe app van de MICHELIN Gids, gratis te downloaden op iOs en Android