smakelijke herfst bij Otomat pizzarestaurant

Otomat, het Belgische pizzarestaurant met een hoek af, gaat mee met de seizoenen voor de beste en meest verse ingrediënten, en vervangt nu hun zomerse gerechtjes door hartigere, herfstige pizza’s. Otomat lanceert ook menu’s, compleet met voorgerecht en dessert. Een leuke toevoeging zijn de dips om je pizzakorsten in te dippen; niemand laat zijn korsten nog liggen! Verder biedt het menu nu ook cocktails, ‘apero bites’ en nieuwe desserts aan. Het belooft weer een heerlijke, smakelijke ervaring te worden, perfect voor de herfstige maanden. Met een selectie van verrassende en smaakvolle pizza’s, geïnspireerd door zowel wereldse invloeden als Belgische klassiekers, is het herfstmenu bij Otomat een must-try voor iedere pizzaliefhebber. Het herfstmenu is verkrijgbaar vanaf 16 oktober.

Otomat heeft de pizza-ervaring heruitgevonden en er een unieke, Belgische twist aan gegeven. De pizzabodems worden gemaakt met dezelfde biergist die wordt gebruikt om Duvel bier te brouwen en krijgen drie dagen de tijd om te rijzen. Dit resulteert in een uiterst dunne en krokante bodem die de basis vormt voor hun bijzondere pizza’s, met toppings van de hoogste kwaliteit. De pizza’s worden gecombineerd met verrassende bierpairings, wat zorgt voor een geheel nieuwe pizzabeleving.

OTOMAT MENU: 2- OF 3-gangenmenu: Voorgerecht:  potje paté of rilletes van De Veurn’Ambachtse met tafelzuren en flatbread of Romige hummus met Za’atar en groenten – Hoofdgerecht: een pizza naar keuze – Dessert: tiramisu of citron givré

De herfstmenu pizza’s die je vanaf deze week op de kaart kan vinden: OTOMAT : BOULE & BOULETTE: Venkelgehakt, rode ui, basilicum, Grana Padano, mesclun. – NOTOMAT :             ABBEY ROAD: 3 Belgische kazen geselecteerd door Van Tricht (Greendal, Chimay Classique & Herve du Vieux Moulin), Amsterdamse uitjes, augurkjes en mesclun. – PORTOBELLO: Portobello champignons, zure room, boerenkool, look, Stracciatella kaas en gerookte Cacioricotta.- GIVE PEARS A CHANCE: Blauwe kaas, peer, siroop van Liefmans, Luikse stroop en mesclun. – YOU’VE GOT THE L’OEUF: Gebraiseerde ham, spinazie, 2 verse eitjes en hollandaisesaus. –    MEGA VEGA : Bloemkoolspread, jonge boerenkool, bloemkool en beukenzwam.

Rock the Kasbah, Sailorman, Little Red Courgette, Zorba The Freak, Kaiser Chicks en Las Vega (vegan) gaan van de kaart  en maken mogelijk volgende zomer een comeback.

Nieuwe side dishes: HOT ROMAIN SALAD: Little gem, Caesar dressing en Grana Padano – SPICY HOT CARROTS: Wortel, stracciatella, pikante olie en koriander

Nieuwe desserts : CITRON GIVRE – OTOMAT SNICKERS: Crumble, vanille-ijs, pinda’s, caramel fudge en chocolade – TIRAMISU: Bastogne, koffie, mascarpone en cacao.

Otomat or Notomat, that’s the question

Bij Otomat wordt bezoekers meteen de vraag gesteld: “Otomat or Notomat?” Dit betekent kiezen tussen een pizza met tomatensaus (‘au tomate’) of een variant met zure room of groentespread (‘no tomate’). Beide opties zijn absoluut heerlijk. Voor degenen die niet kunnen kiezen, is er nu een sharing menu waarbij je eentje van elk kan kiezen uit drie kleinere pizza’s, 2 side salads en een dipsaus.

Iconische Pizza’s : Otomat staat bekend om zijn hemelse pizza’s, die ongebruikelijke combinaties bieden die nergens anders te vinden zijn. De nadruk ligt op de allerbeste (Belgische) producten, allemaal met een vleugje rock & roll.

Deel Gelukkige Momenten : De pizza’s van Otomat zijn gemaakt om te delen. Ze worden van tevoren in stukken gesneden zodat ze gemakkelijk opgepakt en gedeeld kunnen worden, ideaal voor een gezellige tijd met een grotere groep. Reserveringen kunnen worden gemaakt voor groepen van 8 personen of meer.

Ook Plantaardig : Het menu van Otomat bevat ook twee plantaardige pizza’s. Dit is niet alleen om de planeet te beschermen, maar ook om te laten zien dat pizza net zo lekker kan zijn zonder kaas en/of vlees.

Stoofvlees op je pizza? Diegenen die Otomat al langer kennen, weten dat wanneer zij een Vlaamse klassieker “ver-pizza-en”, het resultaat altijd verrassend en smakelijk is. De pizza’s vol-au-vent, tomate crevette, Gentse waterzooi, asperges à la flamande,… gingen de stoofvleespizza al voor, met succes. Al zeggen ze het zelf.

Otomat is een pizzarestaurant, maar niet zoals je het gewend bent. We hebben het concept ‘pizzeria’ heruitgevonden en er onze eigen, unieke en Belgische twist aan gegeven. Met Duvel biergist in het deeg, verrassende toppings van hoge kwaliteit en bierpairings kom je bij Otomat voor een geheel nieuwe pizza beleving.

Otomat heeft restaurants in Antwerpen, Brugge, Gent, Leuven en Mechelen. https://otomat.be/

Illustraties Bramski