Spritzeria, zomer pop-up

Dit is het tweede jaar dat de wijk Sainte Catherine tot leven komt tijdens de zomer. Na petanquebanen en tapasplanken is het tijd voor een variatie op Spritz en reusachtige houten spelen, met de Spritzeria pop-up bar.

Spritz met gember, vlierbloesem, rozemarijn, gerookte sinaasappelen… Liefhebbers van deze licht bittere aperitiefcocktail zullen in hun nopjes zijn. Liefhebbers van tijdelijke terrassen zullen net zo blij zijn.

De hele zomer lang komt de Brusselse Vismarkt het plein tot leven met het ritme van Italië, met de Spritzeria pop-up bar. Biologische Venitiaanse bitters, biologische Italiaanse prosecco… De smaak van Spritz is nog nooit zo authentiek geweest.

Maar België laat zich niet overvleugelen met de aanwezigheid van lokale en originele producten: Nona alcoholvrije dranken, Misuko biologische koudgeperste sappen, Belgische bieren van Brussels Beer Project, Lucien’s chips… Goed nieuws, families zijn ook uitgenodigd in de Spritzeria. Reusachtige houten spelen zijn gratis beschikbaar: Puissance 4, Jenga, Birinic of Giant Mikado.

De wijk Sainte Catherine tot leven brengen

Achter dit sympathieke project staan twee broers, Sébastien en Martin Duchateau. De eerste is gepassioneerd door de restaurant business. De tweede heeft onlangs het “Welcome” hotel overgenomen, gelegen naast de Spritzeria. Dit etablissement, dat momenteel gesloten is wegens renovatie, zou in september 2023 opnieuw moeten opengaan onder de naam Made in Kat. Het plan is om een prachtig boetiekhotel-Guinguette te creëren met 21 kamers en suites.

“Na het succes van onze eerste editie, wilden we deze ervaring herhalen. We wilden de buurt verlevendigen met een origineel drankenassortiment en leuke activiteiten”, leggen de twee broers uit. Dit project zou niet mogelijk zijn geweest zonder de steun van Fabian Maingain, schepen van de Stad Brussel, en het team van Entreprendre Bruxelles, dat zich inzet om de wijken van de Stad Brussel tot leven te brengen.

“Deze pop-up is een steun voor een economische actor in volle transformatie. Met deze steun profiteert Made in Kat van het economisch herstel en het goede seizoen, terwijl het werkt. Deze actie past in het beleid van de Stad om haar economische actoren te ondersteunen, met name door administratieve en materiële bijstand te verlenen aan ondernemingen”, voegt Fabian Maingain (DéFI), schepen van Economische Zaken, eraan toe.

Te ontdekken tot het einde van de zomer. Spritzeria – Tot 30 september. – Woensdag tot zondag, 16.00 tot 22.00 uur. – Behalve in geval van regen. www.madeinkat.com/ – info@madeinkat.com