Start kreeftenseizoen zonder feestelijkheden

Op donderdagochtend 25 maart is in Zierikzee het kreeftenseizoen officieel geopend. Kreeftenvisser Gerrie van den Hoek heeft met zijn boot MS3 de eerste Oosterscheldekreeft van het jaar 2021 binnengehaald. Later in de ochtend is deze kreeft door Gerrie aan de heer Luit Ezinga, voorzitter van de Stichting Promotie Oosterscheldekreeft, overhandigd. In de middag werd deze kreeft door de vicevoorzitter van de Stichting Promotie Oosterscheldekreeft Hans van Geesbergen doorgegeven aan de bekende cabaretier Najib Amhali, ambassadeur van de Stichting Sawasdee.

Vanwege de coronabeperkingen kon evenals vorig jaar geen grote Amerikaanse veiling op de visafslag van Colijnsplaat worden georganiseerd. Toch heeft visafslagorganisatie United Fish Auctions een manier gevonden om de kreeft te verkopen en hoopt zij met de opbrengst een substantiële donatie te kunnen doen voor de Stichting Sawasdee. Via de verkoop van 1e Oosterscheldekreeft hoopt de stichting extra middelen in te zamelen om een recent opgezette school voor agrarisch beroepsonderwijs in Cambodja verder uit te breiden.

Sinds het jaar 2000 organiseert de Stichting Promotie Oosterscheldekreeft op de laatste donderdag van de maand maart de officiële en feestelijk opening van het kreeftenseizoen. Twee jaar op een rij heeft deze feestelijke opening niet plaats kunnen vinden. Toch heeft het bestuur besloten om ondanks de Covid-19, een kleinschalige opening te organiseren.

“Nu maar hopen dat de terrassen en restaurants zo snel als mogelijk open gaan, zodat we weer met ons allen kunnen genieten van deze mooie Zeeuwse lekkernij”, aldus Luit Ezinga, voorzitter van de Stichting Promotie Oostescheldekreeft..

De leden van de Kring van de Oosterscheldekreeft, verspreid over heel Zeeland, hebben speciale 3-gangen kreeftenmenu’s samengesteld voor een uniforme prijs van € 64,50 per persoon. Voor meer informatie zie: www.oosterscheldekreeft.nl