Sterrenchef Kamo, eregast bij Pistolet Original tijdens lente & zomer

De eregast van de nieuwe pistolet bij Pistolet Original die op 22 april van start gaat, is de bekende sterrenchef Tomoyasu Kamo. Het nieuwe verrassende en leuke broodje zal verkrijgbaar zijn aan 8.5€

Als aanvulling op het traditionele en steeds groeiende succes van deze exclusieve formule, herneemt Pistolet Original haar concept voor een elfde editie. De ‘Pistolet du chef’ is de voorbije vijf jaar uitgegroeid tot een onbetwistbaar Brussels ingrediënt dat door de klanten erg wordt gewaardeerd, maar ook door sterrenchefs wordt aanzien als een leuke extra creatieve opsteker.

Het concept? Tweemaal per jaar wordt een (sterren)chef uitgenodigd door Pistolet Original om een recept van een pistolet te herzien dat vervolgens gedurende zes maanden op de kaart staat.

Eregast chef Kamo

De eregast van deze nieuwe editie, de bekende chef Kamo, is de enige Japanse sterrenchef van ons land. Kamo bedacht een uitzonderlijke pistolet en biedt een subtiele en smaakvolle fusie van Belgische en Japanse culinaire tradities.

Hij vertelt over zijn passie voor pistolets: « Toen ik in 2006 voor de tweede keer in België was, heb ik bij een Belgische familie gewoond met mijn vrouw en dochters. Daar heb ik voor het eerst pistolets gegeten. Elke zondag aten we pistolets als ontbijt met de familie. Het was een heerlijke ontdekking. Mijn favoriet was, tijdens het seizoen, die met witte kaas en aardbeien. Wij hadden het eerder voor zoete pistolets. Later, tijdens culinaire events, heb ik Valérie ontmoet en ben ik met de familie gaan eten bij Pistolet Original. Wat een ontdekking! Zoveel recepten voor zo’n klein broodje! Ik had een ‘coup de coeur’ voor de pistolet met witte worst… Ik was zeer enthousiast toen Valérie me had voorgesteld om samen te werken en mijn versie te maken van de pistolet. Het is een mooie combinatie tussen twee culturen. »

“Pistolet met teriyaki zalm”

Kamo gaat de uitdaging aan en stelt zijn pistolet voor met teriyaki zalm die een verrassende reis aanbiedt binnen de Japanse traditie aan de hand van het Belgische symbool van de pistolet. Een pistolet met een heerlijk vleugje Aziatische charme en voortreffelijke pittigheid van de Oosterse keuken.

Het recept: een pistolet die bestaat uit twee stukken zalm waarvan één kant gebakken, versierd met sla, radijsjes, groene asperge, groene shiso, rode shiso en witte, gebrande sesam. Dat alles versterkt met twee sausjes: wasabi mayo en teriyaki saus. De prijs: 8,50 €

Tomoyasu Kamo werd in Tokyo geboren en reist in 1992 voor het eerst naar België. Hij wordt in Japan ontdekt door een Japanse chef die in België woont, en verlaat zijn geboorteland van zodra hij zijn diploma aan de kokschool van Tokyo op zak heeft. Hij kan zijn fascinatie voor koken niet uitleggen, het « komt uit het hart ».

Voor Kamo hebben tien andere chefs zich aan het avontuur gewaagd. De allereerste chefs die bij Pistolet Original zijn creatie aanbood was Stefan Jacobs. Nadien volgden : Lionel Rigolet, Peter Goossens, Gerald Watelet, Giovanni Bruno, Christophe Hardiquest, Sofie Dumont, David Martin, Hendrik Dierendonck en Eric Martin.

Pistolet Original biedt twee Brusselse locaties: Joseph Stevensstraat 24 – 26, 1000 Brussel (vlakbij de Zavel) –tel 02 880 80 98 – open van maandag tot vrijdag van 10u tot 16u, open op weekends en feestdagen van 11u tot 18u.

De tweede locatie bevindt zich in de Beenhouwersstraat 44 – 1000 Brussel (Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen) – tel 02 880 44 06. Open van maandag tot woensdag van 11u tot 16u – open op zondag en feestdagen van 11u tot 16u. www.pistolet-original.be