Terras Restaurant Argan: idyllisch intermezzo

Het terras van restaurant Argan, onderdeel van het Dolce Hotel in Terhulpen, prachtig gelegen in het hart van de natuur en ver van de stadsdrukte, is de perfecte plek om de dagelijkse stress te ontvluchten en van de lunch tot het diner, in alle rust de tijd te nemen om nieuwe energie op te doen, te zonnebaden en in alle rust nieuwe contacten te leggen.

Het nieuwe terras maakt deel uit van het hertekende restaurantconcept van restaurant Argan waarbij én de toegang én de indeling volledig werden hertekend. Opzet van deze herschikking is ervoor te zorgen dat het volledige restaurantgebeuren vanaf het ontbijt over de lunch tot het diner, nog meer dan vroeger, volledig in de natuurlijke omgeving wordt geïntegreerd. Enerzijds is er het gebruik van warme houten tinten doorweven met talloze groene decoraties, terwijl de glazen wanden je anderzijds de indruk geven je midden de natuur te bevinden. Het meubilair, vakkundig opgesteld over een oppervlakte van meer dan 600m² zorgt voor privacy met royale afstanden tussen de tafels. De open keuken geeft de gasten de kans om het spektakel van de koks te aanschouwen terwijl ze druk bezig zijn de verschillende menuopties te bereiden. Er is voor elk wat wils. Het motto blijft evenwel onveranderd: verse en seizoenproducten serveren en hierbij een eerbetoon brengen aan het boslandschap.

Quasi gelijktijdig met de uitbouw van de nieuwe inrichting werd ook het culinaire aspect aangepakt. Mede-uitbouwer van de nieuwe smaakaccenten was chef Adrien Clauwaert die ondertussen vertrokken is. Dolce La Hulpe hoopt tegen de start van het herfstseizoen een nieuwe executive chef te kunnen aanwerven. Samen met Adrien, bouwden ook sous-chefs Laurent Lambeau en Philiipe Mathieu, beide in Dolce Argan actief sinds de opstart van de exploitatie en patissier Maric Mas, jarenlang actief bij chocolatier Marcolini, dit concept uit. Zij dragen momenteel de verantwoordelijkheid en verrassen de gasten nog steeds met gezellige en aangepaste gastronomische toppers.

Om uw smaakpapillen te prikkelen kunt u genieten van Toscaanse, Oosterse of Belgische gemengde schotels als de perfecte begeleiding bij het aperitief. Het Orientaals bord bestaat uit gele en groene gegrilde courgettes, kaviaar van aubergine, houmous, salade van kippererwten, gemarineerde tomaten, taboulé van bladpeterselie, geroosterde halloumi en brood met olijven. Het Toscaans bord omvat gedroogde ham op grissini, brochette met kerstomaat en mozzarella, groene pesto, gemarineerde olijven, soezen gevuld met Gorgonzola en tallegio. Op de kaart o.m. ook een Dolce burger, een bun met sesam, gegrilde rundsburger, cheddar, rode ui, tomaaat, pepersaus, grenaille aardappelen en salade of gebakken noedels met groenten, koriander en gebakken ui of noedels met scampi’s en groenten.

Of het nu is voor een stevige lunch met vrienden alvorens een lange wandeling te maken in het Zoniënwoud of voor een lichte lunch net na een yoga- of pilatesessie of een rituele behandeling in Spa Cinq Mondes, dit is de ideale en perfect bedachte plek. De liefhebbers van de barbecue zullen ook moeite hebben om te kiezen tussen een vlees- of vegetarische maaltijd, of een vismaaltijd. Verrukkelijke producten met heerlijke salades en seizoengroenten.

Het terras van restaurant Argan biedt momenten van gedeeld geluk en plezier, ongeacht de stemming of het tijdstip van de dag en is 7 dagen per week geopend. Opmerkelijk hierbij is het feit dat het terras een extra buitenkeuken meekreeg waarop alle deze creaties kunnen worden bereid. Indien het weer het niet toelaat kunnen dezelfde bereidingen binnen worden bereid waarbij men enkel door een glazen wand van het bos wordt gescheiden.

Wij genoten bij onze proeverij van de BBQ-formule, een forse portie van grillades met een leuk pittig zomers slaatje en extra mayonaise en ketchup. Afsluiter werd een romige chocolademousse met zachte vanille en een traditionele dame blanche. Een geheel dat mooi werd ondersteund door een Caprice d’Antoine, een stevige en karaktervolle Côte du Rhône met dieprode kleur. Creaties die bewijzen dat Laurent en Philippe hun culinaire ambities en kunnen niet hoeven te verbergen.

Het terras is ingericht op een houten dek met natuurlijk meubilair om zo dicht mogelijk bij de natuur te zijn. Dankzij de prachtige ligging in het hart van het bos, is het Argan terras de meest natuurlijk geklimatiseerde locatie van de Brusselse regio.

Restaurant Argan & terras – Dolce La Hulpe – Chaussée de Bruxelles 136 – 1310 La Hulpe – tel 02-290 98 98 – www.dolcelahulpe.com/nl

Open 7 dagen op 7 – parking voorhanden