T’es pas prêt: alternatieve pop-upbar

‘T’es pas prêt’ is een project voor een alternatieve pop-upbar op het Sint-Gillisvoorplein. De verantwoordelijken van het Aegidium hebben besloten om deze zomer een ruimte met een totaal eigen karakter te openen, zodat het publiek alvast kan kennismaken met dit prachtige als monument geklasseerde bouwwerk uit 1905, dat sinds 1980 verlaten was. Over achttien maanden zal het gebouw immers herrrijzen als een multifunctionele ruimte waarin plaats gemaakt werd voor co-living en werkruimtes, maar ook voor een bar, een evenementenzaal en zelfs een cinemazaal, naar het voorbeeld van Franse projecten zoals de Recyclerie in Parijs of TCRM Blida in Metz.

In de bar zal kunnen worden kennisgemaakt met het project via een fotomontage. De toekomstige uitbaters van de verschillende ruimtes zullen bovendien veelvuldig aanwezig zijn, om hun publiek te leren kennen.tespaspret_02_credit_lydie_nesvadba

Het ontwerp van de onnavolgbare Lionel Jadot heeft The Factory van Andy Warhol als inspiratiebron. Alles werd gemaakt met recyclagemateriaal dat werd gerecupereerd uit containers van Brusselse werven: overschotten van isolatiemateriaal, verzinkte ventilatiebuizen, oude balken uit spaanderplaat en zelfs gerecycleerde balen kleding. Kortom, de site werd op een bijzonder originele manier geconstrueerd met ruwe afvalproducten uit onze maatschappij.

Origineel is zeker de arena die uitgerust is met een tafel waarop het cliënteel zich aan een partijtje armworstelen kan wagen. In het project werd ook het goede doel niet vergeten: 25 % van de inkomsten wordt doorgestort aan een vereniging uit Sint Gillis.

Gedurende de periode van de pop-up organiseert Arkadia ook verschillende bezoeken, waarbij het als monument geklasseerde achterste gedeelte van het gebouw kan worden bezocht. ‘T’es pas prêt’ geopend op 30 mei, en laat de bezoekers drie maanden lang van dit aparte initiatief genieten.

T’ES PAS – Sint-Gillisvoorplein 18, 1060 Sint-Gillis. Woensdag & donderdag 18u — 01u – Vrijdag & zaterdag 18u — 02u.