The National, table with a view! Sterrebeek

The National is gelegen op de site van de vroegere hippodroom van Sterrebeek. Deze ontwikkeling past binnen de herbestemming van de site onder de naam Sterea, die naast een golfterrein ook plaats biedt aan een restaurant, appartementen, service flats en enkele villa’s. Een project waaraan nog geruime tijd moet worden gewerkt.

De missie van The National: een duurzame en kwaliteitsvolle club worden, waar zowel topspelers als starters zich thuis voelen. Om deze doelstelling te realiseren werd een beroep gedaan op top golfarchitect Bruno Steensels. Hij ontwierp een hoogstaand championship course. Het resultaat is een 6,6 km lange baan met 3 ha waterpartijen en inland links design, course die eind mei door de Belgische topgolfers officieel werd geopend.

Tot het globale project behoort ook een brasserie-restaurant. The National Brasserie & Bar in Sterrebeek ligt op een boogscheut van de Brusselse ring en een 5-tal minuten rijden vanaf Zaventem! Sinds enkele weken is The National Brasserie de nieuwste stek in het Brusselse om voluit te genieten van sobere topgerechten met als extraatje een zicht op een prachtige natuur en een schitterend golfterrein. Je bent er welkom voor een heerlijk menu of een vlotte lunch. ’s Zomers kan je genieten op het sublieme terras, ’s winters gezellig bij de open haard. Ook buiten de restauranturen kan je steeds terecht aan de bar voor de Lime-oncello huiscocktail of een fijne selectie tapas. En het exclusieve kader van The National Golf krijg je er zomaar bovenop.

The National biedt ook heel wat troeven voor de organisatie van uiteenlopend events. De symbiose tussen The National Brasserie en The National Golf is ronduit indrukwekkend en schenkt een uniek kader voor alle mogelijke events. The National Brasserie is een uitgelezen locatie om je feesten te organiseren.

Het keukenteam van The National brasserie staat olv. chef Sven Dumont oud-leerling van de hotelschool Koksijde en o.m. actief bij Wout Bru, Yves Mattagne en het Hof ter Eycken en dit met assistentie van Joseph Hardewyn. Dagverse creaties met aandacht voor regionale producten en marktsuggesties vormen de rode draad van de keuken van The National en worden vanzelfsprekend met enkele klassiekers aangevuld.

Wij opteerden bij onze proeverij enerzijds voor de lunch met als voorgerecht gegrilde scampi’s en risotto van wilde rijst en als hoofdgerecht koolvisfilet met garnituur van rode biet en anderzijds voor asperges op Vlaamse wijze en slibtongetjes als hoofdgerecht. De risotto bleef mooi smeuïg en kreeg leuke accentjes door de scampi’s, terwijl de koolvisfilet leuk ziltig en heerlijk vers werd aangeboden. Asperges op Vlaamse wijze zijn een absolute klassieker waarbij Sven bewijst ook de klassieke keuken aan te kunnen, ook de leuk bruin gebakken slibtongetjes verwezen naar de zilte toetsen die de zee in zich draagt en werden vergezeld door goudgele krokante frietjes. Globaal leuk decoratieve presentaties met mooi smaakpalet en krokant lekkere bereidingen die een gezellige aanvulling vormden op het mooie natuurlijke decor, facetten die het zonovergoten terras tot een aangename pleiterplaats transformeren.

The National – Du Roy de Blicquylaan 7 – 1933 Sterrebeek

Tel 02 – 313 3769 – www.thenationalbrasserie.be

Ingang voorlopig midden de bouwwerf

Lunch van dinsdag tot zondag van 12 tot 14.30 en diner vrijdag en zaterdag van 18.30 tot 21.30. Maandag gesloten.

Culinaire commentaren:

Tasted4you:  2 minutes

leuk interieur en gezellig terras

comfortabel meubilair

attente bediening

mooie smaakvariaties en decoratieve presentaties