The Star of Belgian Cuisine

… SAMEN. met Cornet

 

Finale vindt plaats op 31 januari op Campus COOVI te Anderlecht

Onze Belgische bieren verdienen meer dan ooit een plaats in de gastronomie. Daarom ondersteunt Brouwerij Palm – De Hoorn & Rodenbach sinds jaren tal van Beer & Food Pairing initiatieven zoals de AEHT Cornet Trophy voor Belgische Hotelscholen, de Cornet Beer & Food Pairing Award van Bierpassie Magazine en vanaf dit jaar treedt Brouwerij De Hoorn ook toe als partner van The Star of Belgian Cuisine.

De wedstrijd, die op 31 januari op Campus COOVI te Anderlecht plaats vindt, is een initiatief van de Belgische Mastercooks Pierre Wynants en Frank Fol, gesteund door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Léa van België.

The Star of Belgian Cuisine gaat om de twee jaar door voor chefs van 23 tot 38 jaar en hun team bestaande uit een sommelier, een hulpchef en een coach.

De halve finalisten voor deze editie zijn geselecteerd: – Alain Bianchin – Overijse, o.l.v. chef Florian De Ruyck – De Watermolen – Kasterlee, o.l.v. chef Jonas Puls – Graanmarkt13 – Antwerpen, o.l.v. Young Master Xavier Van Hecke – Le Mont-à-Gourmet – Gouy-lez-Piéton, o.l.v. Young Master Nicolas Tournay

The Star of Belgian Cuisine is een nationale wedstrijd op internationaal niveau, de kandidaten gaan aan de slag met o.a. Cornet en diverse Belgische topproducten . Deze wedstrijd beoogt het Belgisch culinair erfgoed te promoten en te versterken, met respect voor lokale en gezonde ingrediënten. De winnende chef mag zich een jaar lang The Star of Belgian Cuisine noemen. Het winnende gerecht én Cornet wordt aan het grote publiek geserveerd in het restaurant van de finalist. Bovendien zal het winnende team België vertegenwoordigen op de Europese finale van de Global Chefs Challenge en maakt het kans om door te stoten naar de internationale finale in Abu Dhabi in 2022.