Tweede nieuwe opening van Bavet in volle lockdown – Mechelen

Na Luik, strijkt Bavet neer in Mechelen met de opening van een nieuw spaghetti restaurant

Bavet Mechelen opende de deuren op donderdag 21 januari, meteen de jongste telg in de collectie van de Belgische spaghetti restaurants. Je kan er zoals steeds genieten van jouw favoriete comfort food en dit op de historische Ijzerenleen 8 in hartje Mechelen. Eerder is alvast gebleken dat Bavet en de zogenaamde ‘kerkenstad’ een perfecte match zijn. Waarom precies ?

De opening van Bavet Mechelen stond sedert lange tijd op de agenda en de huidige Covid-situatie hield Bavet niet tegen om deze ambitieuze plannen te realiseren. Echter zal de opening er toch wat anders uitzien: het restaurant gaat in eerste instantie van start met take-out en delivery zodat de Mechelaars, of eender wie dit wenst, ten volle kunnen genieten van hun favoriete spaghetti, ook tijdens deze lockdown.

BAVET PIONIERT

De nieuwste vestiging van Bavet lanceert bovendien een nieuw concept van circulaire verpakking, wat hen in België een trendsetter maakt in het integreren van herbruikbare verpakkingen voor afhaalmaaltijden. Hiervoor slaat Bavet de handen in elkaar met Red-use. Een klimaatproject dat werd opgezet door trotse Mechelaar Danielle Ansoms waarmee ze horeca wil helpen om op een duurzame manier take-out en delivery te organiseren.

Danielle Ansoms: “Red-use zorgt voor de ontwikkeling, levering en reinigen van de verpakking. Bavet bijt de spits af met een eigen limited edition verpakking. Nadien volgt de rest van de Mechelse horeca. De stad is onze missie zeer genegen en ondersteunt het project. Onze herbruikbare verpakkingen zijn 100% recycleerbaar en net zoals Bavet 100% Belgisch.”

BAVET MECHELEN: MADE FOR AND BY YOU

Naast de focus op de unieke beleving, en het serveren van heerlijke spaghetti ademt Bavet hospitality en vinden zij het cruciaal zich volledig te verankeren in de lokale cultuur. Het was dan ook door het nauwe contact met de Maneblussers – inwoners van Mechelen – dat Bavet besloot om tijdens de eerste lockdown de Bavet Camionet tot in Mechelen te laten rijden om hen zo een voorsmaakje te geven. Hierbij werden koude sauzen aan huis geleverd door de Bavet Camionet in steden waar Bavet geen fysiek restaurant heeft.

Enkele jaren geleden kreeg Bavet bovendien de eer om de catering te verzorgen op het trouwfeest van een rasecht Mechels koppel. Afgelopen maand werd door Bavet maar liefst 800 liter saus gedoneerd aan ‘Prinses Harte’, die hiermee een mooie duwtje in de rug kon geven aan Kom Op Tegen Kanker.

BAVET CARPET*

Ook al moeten we in ons kot blijven, toch zorgt Bavet voor een unieke beleving bij je thuis! Op 28 januari om 20u organiseert Bavet Mechelen hun eerst Bavet Carpet-night via een livestream. Get Some Wine, een live band uit Schilde zal in Mechelen het beste van zichzelf geven!

Traditiegetrouw heeft elk Bavet restaurant een eigen muze. En in Mechelen wordt de muze gekozen door niemand minder dan de bezoekers zelf! Bij je bezoek aan het restaurant zal je je stem digitaal via een QR-code of fysiek in de Bavet brievenbus kunnen nalaten. Zo kan jong én oud zijn/haar stem uitbrengen en mee het spaghetti restaurant vormgeven. Eenmaal de stemmen worden geteld, zal de door het volk gekozen muze een gedaante krijgen als uniek kunstwerk in de fotokaders van Deknudt Frames.

*Bavet Carpet is een Bavet concept waarbij in-house concerten, comedy nights en nog zoveel meer wordt georganiseerd op de diverse Bavet-locaties.

MORE TO COME

In 2015 opende Bavet zijn eerste vestiging in Gent. Intussen is het populaire spaghetti restaurant uitgegroeid tot 12 restaurants in België én 1 in Nederland. Goed nieuws voor de Bavet-lovers, want later dit jaar staan er nog meer openingen op de planning.

Bavet verwelkomt je op de Ijzerenleen 8 in Mechelen.

In 2015 werd Bavet tot het leven geroepen door oprichter en concept guardian Peter Van Praet. Bavet is een collectie restaurants die een beleving genereert aan beide kanten van het tafelgebeuren, dit door middel van heerlijk op smaak gebrachte spaghetti. Elk Bavet restaurant onderscheidt zich door door een specifieke eigenheid en is telkens ondergebracht in een karaktervol hoekpand met respect voor de omgeving. Het concept ‘Made For Friends’ weerspiegelt zich in een doorgedreven beleving en community building in elk restaurant met een vintage rock ‘n roll vibe.

Bavet is aanwezig in Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Leuven, Luik, Maastricht & Mechelen. In Antwerpen heeft Bavet twee vestigingen, in Gent en Brussel zijn er drie Bavet-restaurants