Biodynamische wijn zijn niet meer weg te denken in de Franse wijnwereld. Ook hier enkele pareltjes die een maaltijd perfect, elegant, intiem en sfeervol afronden.
Domaine Pichon & Fils – Rhône
Caresse 2020, Condrieu
Druivensoort: Viognier
Smaaknotities: heldere gouden kleur. Bloemige neus van lila en witte bloemen, wit fruit en citroen, hazelnoot, kruidige kardemom-kaneel-vanille. Ruime en harmonieuze mond tussen mineraliteit en grote frisheid, lang op citrusvruchten en grijze peper.
Zijn gerechten: visterrine, kalfsschnitzel met room, vis of kip in kokosmelk, brie.
Distributiekanaal: rechtstreekse verkoop, CHR, wijnhandelaren. Prijs inclusief BTW in de kelder: 51,00 euro – www.domaine-pichon.fr
Coteaux du Vendômois – Loiredal
Les Vignerons du Vendômois
Charme aux Dames – Méthode Traditionnelle Brut blanc (verkrijgbaar in Demi-sec blanc en Brut gris)
Druivenrassen: Chenin blanc 80%, Chardonnay 20%.
Smaaknotities: gouden kleur. Fijne bubbels. Fijne neus van appel-rozijnen, honing, een vleugje karamel en verse noten. Fris en fruitig in de mond, met een mooie lengte op een citrustoon.
Zijn gerechten: aperitief, avocado en sint-jakobsschelp verrines, chaource.
Distributiekanaal: rechtstreekse verkoop, CHR, wijnhandelaren . Prijs inclusief BTW in de kelder: 6,00 euro – caveduvendomois@wanadoo.fr
Domaine Colin – Biodynamisch Demeter gecertificeerd
Les Perles Grises – Mousserende wijn
Druivensoort : Pineau d’Aunis
Proefnotities : Lichtrode kleur, helder. Fijne bubbels. Minerale en frisse neus, fruitige framboos en wilde aardbei. Harmonieus, fruitig en fris in de mond met een mooie lengte.
Pairing : zalmglaasjes, garnalen, fruitdesserts.
Distributiekanaal: directe verkoop en online, wijnhandelaren, CHR. www.patrice-colin.fr
Charles Jumert
La Berthelotière Méthode Traditionnelle – Demi-sec rouge
Druivensoort: Gamay
Proefnotities: robijnrode kleur met paarse tinten. Fruitig-zure neus van kersen en wilde aardbeien. Harmonieuze smaak tussen zachtheid en frisheid, afdronk op rood fruit met een vleugje menthol.
De gerechten: als aperitief met worst en lokale ham, trendy “kaasdessert” met verse kaas en fruit, aardbeientaart, spiegel van bosvruchten.
Distributiekanaal: rechtstreekse verkoop, wijnhandelaars. Prijs inclusief BTW in de kelder: 7,00 euro – francoisejumert@live.fr