Tropische hotspots in Gent

Gent omarmt oude bekenden en verwelkomt nieuwe initiatieven in het lijstje met must-visit zomerbars

Gent staat er al even voor gekend om menig zonneklopper te plezieren met een gigantisch aanbod zomerbars. Ook dit jaar kunnen genotzoekers in de stad (en randgemeenten) terecht voor een verfrissende slok vergezeld van de nodige randanimatie. Omdat het ruime aanbod wel eens voor keuzestress zorgt, hebben wij een lijstje opgesteld van niet te missen kanjers. Zo kan je de zomer goed inzetten in een van de alom bekende ‘vaste waarden’ alvorens je aan de ‘nieuwkomers’ en ‘succesverhalen’ te wagen. Een ding is zeker: je zal je deze zomer niet vervelen!

DE VASTE WAARDEN

PARKKAFFEE – Groenestaakstraat 37, 9030 Mariakerke – 1 juli t.e.m. 31 augustus 2022, van 14u tot 23u30 – parkkaffee.be

Het Parkkaffee, de oudste zomerbar van België opent dit jaar opnieuw zijn deuren! De grote vijver, de eeuwenoude bomen, de idyllische dranktentjes en het openlucht woonwagenmuseum maken van het Parkkaffee een zuiders vakantieoord in de stad. In de prachtig gerestaureerde woonwagens kan je het kruim van de Belgische spirituele wereld ontmoeten. Allen zitten zij te popelen om jouw toekomst te voorspellen. Er zijn magiërs die jouw handen of tenen lezen, kristallen bollen en tarotkaarten raadplegen of zich baseren op astrologie. Er is een Magisch Theater waar je terecht kan voor een betoverende close-up goochelshow in samenwerking met House of Mysteries, en een Magic School waar jij zelf de kneepjes van het vak leert. Natuurlijk kan je hier ook simpelweg ontspannen met een hapje en een drankje aan de rand van de vijver. Vanaf 14u worden de lekkerste drankjes, cocktails en tapas geserveerd. Vanaf 18u kan je bij Nannini en Mangetour terecht voor o.m. heerlijke verse pizza’s. ‘s Avonds worden de kampvuren aangestoken en hult het park zich in een feeërieke Bohémien sfeer.

KIOSKO – Hagelandkaai 40B, 9000 Gent – Open wanneer de zon schijnt – perbacco.be/kiosko

Breng de vakantie door in je eigen stad bij Kiosko, de zomerbar van restaurant Per Bacco. De bar brengt de Italiaanse charme naar de binnenstad. Je kan er terecht voor verfrissende aperitivi terwijl je vanuit je strandzetel geniet van Italiaanse liederen en hapjes. Er zijn geen openingsuren. Het zaakje aan het oude sluishuisje bij de Hagelandkaai gaat enkel open wanneer de zon schijnt.

BAR BRICOLAGE : Chinastraat 1, 9000 Gent – 10 mei t.e.m. 17 september 2022, di-zon – bar-bricolage.be

Bar Bricolage is de bar van de Chinastraat. Jouw groene oase in de Gentse stadswildernis, verstopt tussen de dokken en het industrieterrein. Een eigenzinnige plek met een decor van originele bouwwerken uit gerecupereerd materiaal, gemaakt in de eigen makerspaces. Een idyllische tuin waar bezoekers van alle leeftijden kunnen ontsnappen aan de drukte van de stad en genieten van drankjes, live muziek, pizza, workshops, markten, dansavonden, expo’s en een mooie zonsondergang.

VERLENGD WEGENS SUCCES

DE SCHUUR – Zandloperstraat 259, 9030 Mariakerke – Van 1 juni t.e.m. 18 september 2022 – deschuur.gent

De Schuur is een zomerbar met een liefde voor muziek. Deze pop-up zomerbar is ondertussen toe aan de derde editie en verwent bezoekers ook dit jaar met een streepje muziek bij een hapje en een drankje. Je kan hier elke zaterdag (van 17u-19u) terecht voor een live concert van het kruim van de Belgische muziekscene.

DE FLESJESFABRIEK – Loskaai 1, 9050 Gent – Van 25 mei t.e.m. 10 juli 2022 – Woe-vrij van 16u-00u, zat-zon van 14u-00u – facebook.com/DeFlesjesFabriek

De FlesjesFabriek staat gekend als dé gratis zomerbar van Ledeberg. Het is een ontmoetingsplek waar sport, cultuur en ontspanning hand in hand gaan. Van live optredens tot spinning, kinderanimatie, markten en yoga. Je kan er petanquen in de zon, genieten van lekkere cocktails alsook een ruim assortiment aan bier en top quality finger foods en sharing dishes.

GAZON – Warmoezeniersweg 20, 9000 Gent – Van 29 april t.e.m. 29 augustus 2022 – gazon-gent.com

Gazon is zoveel meer dan een zomerbar! Je kan er terecht voor een dag vol sport, cultuur, ontspanning en lekker eten. Start je ochtend met een yogales en verlekker je nadien aan het gloednieuwe Gazon menu incl. Gazon burger en gegrilde scampi stick, bereid op de Ofyr BBQ. Geniet met de kids van een namiddag op de speeltuin of duik samen de botanische tuin in en ontdek hoe leuk tuinieren is. Je avond afsluiten doe je met een van de talloze evenementen. En die cocktail in je hand? Die maak je zelf af met kruiden geplukt uit de kruidentuin.

THERESIA – Theresianenstraat 9, 9000 Gent – Van 6 mei t.e.m. 2 september 2022 – facebook.com/theresiagent

Theresia zit verstopt achter de poorten van het oude slotklooster in de Theresianenstraat, een zijstraat van Coupure Rechts. Bezoekers kunnen zich in de verborgen tuin tegoed doen aan een hapje en een drankje. Samen met Democrazy worden er ook concerten georganiseerd. Elke zondag kan je bij Theresia terecht voor een heerlijke brunch van Cafetaria en voor intieme concerten en lezingen.

MUST-VISIT NIEUWKOMERS

APERO IN A PRIVATE GARDEN – Dorpsstraat 11 , 9052 Gent – Van 1 mei t.e.m. 31 augustus 2022 op zondag van 11u tot 15u (op reservatie) – aperoinaprivategarden.be

Apero in a private garden is een gloednieuw Gents ecologisch-sociaal initiatief. Kleine stads- of dorpstuintjes worden dankzij dit initiatief omgetoverd tot aromatische ontmoetingsplekken. Ze zorgen voor biodiversiteit en leven, en verbeteren tegelijk de relatie met je buren, vrienden en familie. De modeltuin in Zwijnaarde is gratis te bezichtigen. Tijdens je bezoek krijg je een heerlijk glas wijn of champagne aangeboden en kan je genieten van enkele oesters of Belgische kaviaar.

  1. SATO SKYBAR – Van der Valk Hotel Gent – Akkerhage 10, 9000 Gent – Do-zat van 17u tot 1u – hotelgent.be/en/culinary/skybar/mr-sato

Mr. Sato is het nieuwe Aziatische shared dining concept van het Van der Valk Hotel. De Skybar op de tiende verdieping kijkt uit op de stad en is opgedeeld in twee delen: aan de linkerzijde bevindt zich het restaurant waar je kan genieten van de verrassende Aziatische sharing gerechten. Aan de rechterkant bevindt zich de cocktailbar waar je kan genieten van heerlijke cocktails en drankjes in een luxueuze Cosmopolitan sfeer.

PuurGent  zet de brede waaier aan shopping, markten, horeca en nightlife in het vree wijze Gent in de spotlight. Met populaire, jaarlijkse acties zoals Braderie Publique, koopzondagen en tal van andere dynamische initiatieven zorgt PuurGent voor de uitbouw van Gent als sfeervolle stad vol unieke en authentieke hotspots. PuurGent werkt telkens nauw samen met de lokale horeca en handelaars.