Twee grootse kaviaars

De kaviaar van Mailian-Maïlov heeft altijd al een hechte en passionele band gehad met de gastronomische wereld. Het is geen toeval dat deze kaviaar één van de uitzonderlijke producten is die te vinden zijn bij Marché des Chefs: de kaviaar is afkomstig van 15 tot 30 jaar oude steur, waarbij de eitjes pas bij de 4de of 5de legtijd worden geoogst. Zo krijgt de kaviaar een onvergelijkbare grootte, textuur en smaak.

CAVIAR MAÏLOV (Russische smaak)

De Maïlov kaviaar herinnert aan de beroemde wilde, Russische kaviaar. De eitjes zijn helder brons of goud van kleur. Ze smaken gejodeerd, licht gezouten en hebben ook een botersmaak. Bij het degusteren tussen tong en verhemelte komen nootachtige smaken vrij.

CAVIAR MAILIAN (Iraanse smaak)

De Mailian kaviaar doet denken aan de beroemde Iraanse kaviaar van vroeger. De eitjes zijn helder en hebben een lichtgrijze, amberachtige of gouden kleur. Door de overvloed aan jodium krijgt de kaviaar in de mond toetsen van gedroogde vruchten en noten die lang blijven doorwerken.

Eind 2019 glijdt de Mailian kaviaar door de handen van verschillende grote Belgische chefs die gerechten op basis van kaviaar voorstellen: Karen Torosyan (1 ster), Pierre Resimont (2 sterren), Stéphane Buyens (2 sterren), Alain Bianchin (1 ster), Jo Grootaers (1 ster), Luigi Ciciriello (1 ster) en Isabelle Arpin (1 ster).