Upfield lanceert 2grote innovaties …

binnen de merken Solo en Becel ProActiv en de uitrol van Violife in België

Nieuwe Solo 100% Plantaardig: 100% lekker!

Eerste margarine op de Belgische markt lanceert 100% plantaardig recept. Ruim één op de drie Belgen vindt een plantaardig dieet gezonder en bijna één op de twee vindt vlees niet langer essentieel voor een volledige maaltijd. Daarmee omarmen steeds meer Belgen een duurzame en plantaardige levensstijl. Solo, dat in 1929 als eerste margarine op de Belgische markt kwam, speelt in op die trend en lanceert Solo 100% Plantaardig. De gouden verpakking bleef, maar het recept van deze innovatie is100% plantaardig met enkel natuurlijke ingrediënten en heeft een overheerlijke botersmaak.

Sinds zijn ontstaan heeft Solo al heel wat generaties in de keuken weten te inspireren. Het margarinemerk bleef in al die jaren evolueren en innoveren, en introduceert nu Solo 100% Plantaardig. Gezondheid en milieu sturen dan ook steeds vaker het aankoopgedrag van de Belgen: als flexitariër, vegetariër of veganist willen we onze consumptie van dierlijke producten verminderen en onze ecologische voetafdruk verkleinen.

Solo 100% Plantaardig is een eenvoudig recept op basis van vijf ingrediënten van natuurlijke oorsprong: plantaardige oliën (niet-gehydrogeneerd), water, zonnebloemlecithine (natuurlijke emulgator), eiwitten van bonen en natuurlijke smaakstoffen. De nieuwe margarine om te bakken en braden bevat dus geen citroenzuur, geen allergenen, geen bewaarmiddelen, geen kunstmatige kleurstoffen, geen derivaten van zuivelproducten en geen lactose. Daarmee past Solo 100% Plantaardig in elk dieet.

Goed voor elke bereiding waaraan je een heerlijke botersmaak wil toevoegen…

Solo 100% Plantaardig heeft een stevige textuur als hij uit de koelkast komt en geeft bij het smelten een heerlijk boterige smaak af. Solo 100% Plantaardig heeft een vetgehalte van 79% en leent zich voor elke culinaire bereiding waaraan je een heerlijke botersmaak wil toevoegen: van een gastronomisch gerecht over een klassieke bechamelsaus tot een topping voor je gebak.

… én beter voor de planeet

Een keuze voor (meer) plantaardige producten is gezonder voor mens én milieu. Zo is de ecologische voetafdruk van plantaardige margarine 70% kleiner dan die van roomboter. Ook neemt de productie twee derde minder oppervlakte in beslag en wordt er de helft minder water verbruikt dan bij klassieke roomboter. Omgerekend naar een gezin van vier dat een jaar lang boter vervangt door plantaardige margarine, betekent dat een besparing van 274 kg broeikasgassen of 2.742 plastic flessen!

Praktische info : Solo 100% Plantaardig, vanaf maart 2021 in de zuivelafdeling van je supermarkt, € 1,89/250 g.

Becel ProActiv Immune, de margarine die je immuunsysteem ondersteunt

Al meer dan 20 jaar helpt Becel ProActiv de Belgen om hun cholesterol onder controle te houden. Vandaag brengt het merk een nieuwe variant op de markt, Becel ProActiv Immune, om de natuurlijke weerstand van je lichaam te ondersteunen. Het gezonde geheim achter de 100% plantaardige margarine? Essentiële vitamines en mineralen, zoals zink.

De nieuwe naam ProActiv Life verklapt meteen hoe het merk zichzelf opnieuw heeft uitgevonden in 2021. De margarinespecialist gekend om zijn producten met plantensterolen als natuurlijke cholesterolverlagers, specifiek ontwikkeld voor mensen met een verhoogd cholesterolgehalte, heeft zijn gezondheidsexpertise uitgebreid en lanceert nu Becel ProActiv Immune, een innovatie die nu ook geschikt is voor het hele gezin, ook voor vegetariërs en veganisten.

Met deze vetarme en 100% plantaardige margarine, met enkel ingrediënten van natuurlijke oorsprong, wil het merk consumenten nog beter begeleiden naar een gezond en actief leven. Daarbij helpt Becel ProActiv Immune je immuunsysteem te versterken. De margarine is een bron van essentiële vetzuren Omega 3 & 6 en is verrijkt met vitamines en mineralen. Zo levert een dagelijkse portie op je boterham (20 g) een aanzienlijke hoeveelheid van de essentiële voedingsstoffen B6, B12, D, foliumzuur en zink, die de natuurlijke weerstand van het lichaam ondersteunen.

Met een laag zoutgehalte (0,3%) en vetpercentage (39%) past de margarine perfect binnen een verantwoord dieet. Het betreft voornamelijk onverzadigde vetten, zoals Omega 3 & 6 die bijdragen aan een normaal cholesterolgehalte. Ook het percentage verzadigde vetten ligt met 9% ruim 63% lager dan bij roomboter, wat Becel ProActiv Immune ook goed maakt voor het hart. En met zijn heerlijke smaak en zachtheid verrast Becel ProActiv Immune zelfs de fijnste fijnproevers! Geschikt voor het hele gezin, ook voor vegetariërs en veganisten.

Praktische info: Becel ProActiv Immune, in de zuivelafdeling van je supermarkt, € 3,49/250 g.

Violife ziet gat in de kaasmarkt

Belgen krijgen er een vegan alternatief bij: plantaardige kaasvervanger uit Griekenland

Het flexitarisch dieet, met vooral plantaardige voeding, valt bij steeds meer Belgen in de smaak. Zo schrapt één op de zes regelmatig dierlijke producten van het menu. Maar waar zuivelklassiekers als melk en yoghurt vandaag al heel wat alternatieven kennen, loopt kaas ver achter wat plantaardige vervangers betreft. Violife wil daar verandering in brengen en introduceert een 100% veganistisch alternatief voor kaas. In sneetjes, als blok, geraspt of smeerbaar: Violife is een smakelijke oplossing voor Belgen die graag een meer plantaardige levensstijl omarmen.

Belgen zijn kaasliefhebbers, dat is niets nieuws. Om toch nog van de typische smaak te kunnen genieten, voor wie liever geen of minder dierlijke producten eet, brengt Violife een nieuw assortiment op de Belgische markt. Deze plantaardige kaasvervangers zijn veelzijdig en kan je gemakkelijk in je dagelijkse gerechten verwerken: als sneetje op je boterham, gesmeerd tussen je wrap, gestrooid over je pasta of gesmolten op je pizza.

Violife is 100% vegan en bevat geen lactose, ggo’s, bewaarmiddelen, soja, gluten of noten. Dit plantaardig product bevat enkel kokosolie, water, zetmeel, zeezout, smaakstoffen en natuurlijke kleurstoffen. Charlotte Bouquet, Product Manager Violife België: “Zo verrast Violife niet alleen veganisten maar ook vegetariërs, flexitariërs, mensen met een lactose- of glutenintolerantie en alle nieuwsgierige consumenten die houden van smaak en hun ecologische voetafdruk graag willen verkleinen.”

Violife startte in 1990 met de productie van zuivelvrije gastronomische alternatieven, 100% veganistisch, in zijn productiefabriek in Drama, Griekenland. Vandaag hebben de producten al tal van smaakonderscheidingen gewonnen (Vegan Festival UK, Peta Vegan Food Awards, The Veggie Awards) en hebben ze fans in meer dan 50 landen wereldwijd.

Assortiment Violife (verkrijgbaar bij o.m. Delhaize, Colruyt, Cora, Match, Smatch, Alvo, Makro, Okay.) : Geraspt (originele smaak/mozzarella-smaak): € 3,15/200 g – Plakjes (originele smaak/Goudse smaak): € 3,15/200 g – Blokken (Grieks Wit/Goudse smaak): € 3,15/200 g – Romige spread (origineel): € 2,99/200 g – Wedge (Prosociano): € 4,49/150 g

Met Violife nodigt Upfield Professional bakkers, banketbakkers en restauranthouders uit om zich tot planten te wenden als een flexibel antwoord op de groeiende vraag van een cliënteel waarvan de eetgewoonten in een snel tempo veranderen.

Voor professionals is Violife een unieke gelegenheid om hun veganistisch en vegetarisch aanbod uit te breiden, hetzij om in te spelen op deze nieuwe trends, hetzij om hen een resoluut onderscheidend aanbod aan te bieden.

Het merk biedt een keuze uit 3 extra-complete referenties, aan te passen aan alle culinaire toepassingen, altijd met de garantie van smaak! Geraspt (Gouda smaak, Mozzarella smaak) 500g – Plakjes (Cheddar smaak) 200g – Violife is via UPro verkrijgbaar bij een aantal distributeurs, waaronder Bidfood, Sligro, Solucious en Myfoodspot.eu.