Upper en Taxi’s: ruw en puur gastronomisch plezier aan Gent Zuid

No-nonsense epicuristen, wees gezeten! Ondernemer Geert De Paepe (hotel 1898 The Post – Korenmarkt) en chef Gilles Bogaert hebben heuglijk nieuws voor alle foodies en gastronomen: geen nieuw restaurant, maar liefst twee (!), een prachtige bar in een garage en een cigar lounge! En op z’n Gents, in de Zuidstationstraat, net niet op een hoek en tegelijk op een boogscheut van de trendy Vlaanderenstraat en nog korter bij de Capitole. Puur, bruut en ruw, van de garage tot aan de zolder! Maar wel met totaal verschillende invullingen…

Eclectisch warm met industriële invloeden

Het is niet vaak voorgekomen, een ondernemer en een chef die tegelijkertijd twee restaurants openen, op éénzelfde locatie. “We konden niet kiezen”, geeft Geert De Paepe eerlijk toe. “We wilden zo graag een gastronomisch restaurant openen waar we het product an sich centraal plaatsen met onder andere de bio-groenten van bij ons die subliem tot uiting zouden komen, maar ook een echte grill house”.

Zo hebben ze een karaktervol pand in de Zuidstationstraat, een voormalige taxi-garage, nieuw leven ingeblazen. Het interieur is volgens de ondernemers eclectisch warm met industriële invloeden. “We zijn op zoek gegaan naar de warmte en het vuur van de grill en hout gestookte ovens als inspiratie. Voor de aankleding zijn speelse accenten gebruikt met een stoere ondertoon.” Op de eerste verdieping bijvoorbeeld heeft Musketon, de Gentse streetartist, samen met de creatieven van Ship of Fools, tientallen verhalen op de muren getekend, die het geheel een extra dimensie geven. Tegendraads, lichtjes provocerend en tegelijk mooi om naar te kijken, kortom: op en top Gents. Dit alles met het grootste respect voor het historische karakter van het pand. Het oude karakter in combinatie met de creatieve samensmelting aan tekeningen en typo’s zorgen voor de perfecte creatieve mix die het publiek naast het eten ook visueel doen verwonderen.

Met Upper heeft Gent een grill house als geen ander, en Geert De Paepe belooft nog veel gastronomische verwennerijen: “Wij willen onze gasten topproducten geven, nemen onze tijd om de beste leveranciers te vinden en laten onze chef zijn creatieve geest op volle toeren draaien”, bevestigt De Paepe. “De keuken is ruw en impulsief.”

De inspiratie van Taxi’s is daarentegen verfijnder en complexer. Een keuken waar groenten & kruiden centraal staan, waar er op een creatieve manier wordt omgegaan met de middelen die de aarde ons geeft.  Dat vertaalt zich in een eigenzinnige gastronomie ‘op niveau’ waar gezonde, pure smaken en versheid de boventoon voeren.

‘Taxi’s wordt een toprestaurant met verfijnde en pure keuken’, aldus Gilles. De kracht van Taxi’s proef je vanaf de eerste hap en neemt je tegelijk mee in een prachtig verhaal van bio teelt en verse ingrediënten. Zoek hier geen uitgebreide kaart, de chef kiest liever voor een vast menu (vanaf 4 tot 8 gangen), de gerechten zijn verzorgd en mooi afgewerkt. Kortom, de open keuken gaat voor een totaalbeleving, een pure en frisse keuken, met daarnaast verrassende accenten.

Ook hier is het grillen een kunst en belevenis tegelijk: een Japanse grill en een mibrasa (houtskooloven) brengen een onnavolgbare smaak, Taxi’s kent alle routes die naar het ultieme smaakplezier leiden. Zowel Gentenaars als fijnproevers van overal zullen verrast worden met originele en creatieve gerechtjes!img_9009

Best bereikbare restaurants in Gent: Nog dit, wie zich niet meer in Gent durft te wagen omwille van het mobiliteitsplan, zal dit graag lezen. Het restaurant beschikt over een parking van 1043 plaatsen. Oké, niet van het restaurant zelf, maar Parking-Zuid ligt op een neuzeke van Upper & Taxi’s. En tevens ook op een boogscheut van 1898 The Post-hotel van de ondernemer en eigenaar Geert de Paepe en zijn echtgenote Greetje.

Geert De Paepe ziet zijn droom om een eigen restaurant te openen, eindelijk realiteit worden en is wild enthousiast over zijn jonge brigade: chef de cuisine, Gilles Bogaert en chef de salle, Ruben Nemegheer, die de zaak samen zullen runnen.

Voor een culinaire verwennerij kan men in de nieuwe restaurants terecht van dinsdag tot en met zaterdag, elke dag vanaf 12u tot 14u en tussen 18u en 22u (Upper) en van 18u30 tot 20u30 (Taxi’s). Ook voor familie- of zakendiners kan u terecht in een aparte ruimte. Sluitingsdagen zijn zaterdagmiddag, zondag en maandag.

Upper – Taxi’s – Zuidstationstraat 35 – 9000 Gent tel 09-278 90 44