Sofitel Le Louise: barbecue chic tijdens de zomermaanden

Vlakbij de Louizalaan en de Zavelwijk, opent Sofitel Brussels Le Louise haar deuren naar een stijlvol eclectisch universum met uniek decor van de hand van Antonio Pinto.

Bar-restaurant Crystal Lounge, één van de trendy Brusselse trekpleisters gekend om zijn verfijnde cocktails, neemt tijdens de zomermaanden plaats op het terras van Sofitel Brussel le Louise en biedt chef Adwin Fontein er tot eind augustus, een ‘show-cooking’ barbecue chic onder de warme zomerse zonnestralen. Vis, vlees en groenten worden er gegrild onder het toeziend oog van de klanten.

Weg van de drukte van de stad, kan je komen genieten van een ontspannend moment vergezeld van heerlijke barbecue gerechten en dit zowel tijdens de lunch als tijdens het diner. Het terras van Sofitel Le Louise is een oase van rust waar je niets merkt van de drukte van de Guldenvlieslaan en je je toch in het hartje van de bovenstad bevindt.

Als inleiding op het menu een keuze uit diverse tapa’s of brochette van gemarineerd rund, kip of tandoori. Als voorgerecht zalm met blini’s en een verse roomsaus met bieslook, of een rundscarpaccio met groentjes, dit naast een ruime saladbar en planken met fijne vleeswaren en/of kazen. Tot de suggestieve hoofdgerechten behoren o.m. zeebaarsfilet,, filet van zeeduivel, filet puur van rund, lamskotelet, scharrelkip geel label en abamico iberico. Als garnituur zomergroentjes of krielaardappeltjes.dsc_7744

Als introductie op je barbecue chic kan je alvast genieten van de vele huiscocktails van de Crystal Lounge. In de gezellige schaduw van enkele parasols die de nodige bescherming bieden bij deze exotische temperaturen, genoten we bij onze proeverij van een leuke creatie van gamba’s en sint-jacobsvruchten, licht gegrild met subtiel exotische kruiding, mooi knapperig ,een perfect evenwichtig gerecht.

Het hoofdgerecht werd een creatie van mooi aangegrild kalf met korstje van sesam en een leuk knapperig assortiment zomergroentjes, getooid met een delicaat romig sausje, overtuigt dit gerecht beslist de felste zonnekloppers. ’n Zomerse fruittaart op zanddeeg fungeert als ideale afsluiter. Speciaal voor de barbecue chic verruimde Crystal Longe het wijnassortiment met een leuke glimmende, doorschijnende maar vooral frisse, elegante en fruitige Minuty rosé, een voltreffer bij deze zomerse creaties.

Barbecue chic tot en met 31 augustus aanstaande op het terras Crystal Lounge Sofitel Le Louise, Guldenvlieslaan Brussel. Reserveren kan via tel 02-514 22 00.

,