Vidal Fleury

94e editie van de AMPUIS WIJNMARKT

De wijnmarkt van Ampuis – Salle polyvalente, Allée du château, 69420 Ampuis loopt van vrijdag 20 januari tot maandag 23 januari 2022 van 9 tot 19 uur. Deze vier dagen zijn voor het historische huis van de Côte Rotie een uitgelezen kans om samen met de collega’s de wijnen van de grote appellaties van de noordelijke Rhône te presenteren.

Toegangsprijs €10 (met een proefglas) met daarop gegraveerd de naam van de aangeboden Côte Rôtie en de deelname aan een verloting om flessen Côte Rôtie.

Tegenwoordig biedt het Maison Vidal Fleury, specialist in de Rhône-vallei van noord tot zuid, een van de breedste Crus-assortimenten in de Rhône-vallei met 19 van de meest prestigieuze appellations in de Rhône-vallei. De Côtes du Rhône-wijngaarden bestrijken en grenzen aan 7 departementen op beide oevers van de Rhône, tussen Vienne en Avignon is het een van de oudste appellations d’origine contrôlée Zeer gehecht aan de streek en vol bewondering voor de diversiteit en complexiteit van de verschillende terroirs, streeft directeur Antoine Dupré zijn doel na “om steeds verder te gaan in de zoektocht naar uitmuntendheid in de wijn”.

Sinds 1928 is de Ampuis Wijnmarkt een niet te missen evenement voor Vidal-Fleury en het meest prestigieuze omdat het exclusief is voor de Noordelijke Rhônevallei. Antoine Dupré, directeur van Vidal-Fleury, benadrukt: “de autonomie en onafhankelijkheid van het huis, ondanks het feit dat het deel uitmaakt van een gerenommeerde familie in de Franse en mondiale wijnbouw”.

Dit evenement trekt jaarlijks ongeveer 15.000 bezoekers, zowel professionals als amateurs. 68 wijnboeren en wijnhandelaren bieden meer dan 200 wijnen uit de appellations Côte-Rôtie, Condrieu, Saint-Joseph, Cornas, Hermitage, Saint-Péray en Crozes-Hermitage aan om te proeven. Buiten bieden een vijftiental stands met regionale producten authentieke gastronomische specialiteiten.

VIDAL FLEURY – 48 route de Lyon – 69420 Tupin et Semons — www.vidal fleury.com

http://www.marche-aux-vins-ampuis-cote-rotie.com