Vier nieuwe leden voor de JRE

De JRE verwelkomden tijdens een Algemene Vergadering bij een van de nieuwkomers, Laurens Snykers, in zijn restaurant Zoethout te Wellen, vier nieuwe leden. Het was een goede gelegenheid om het dertigtal leden met hun partner samen te brengen voor een werkdag rond een aanlokkelijk programma 2017.

De Algemene Vergadering van de Jeunes Restaurateurs Belgique vond deze maandag plaats in restaurant Zoethout. De leden en de pers waren uitgenodigd voor een gezellige lunch die klaargemaakt was door de vier nieuwe leden. Het is traditie dat de ‘groentjes’ zich bewijzen met deze spannende vuurdoop. Voor Steven Dehaeze, voorzitter van de JRE is het “ook en vooral een gelegenheid om de leden kennis te laten maken met de keuken van de vier nieuwkomers”.

Het vier paar handen dat aan het fornuis stond, behoorde toe aan David Grosdent van restaurant l’Envie- Zwevegem, Didier Bourdeaux van Maison D.- Ronse, Jo Grootaers van Altermezzo – Tongeren en de gastheer van de dag, Laurens Snykers van Zoethout – Wellen.

Naast de lunch en de presentatie van de nieuwe leden stelde de JRE ook het ‘menu’ van 2017 voor en keek ook even achterop naar het afgelopen jaar en in het bijzonder het eerste Galadiner van de JRE dat, zoals iedereen nog weet, een groot succes kende in het Domaine d’Arondeau.

Eerder dan in het wilde weg activiteiten te organiseren hebben de chefs gekozen voor coherentie. Ze ontwikkelen workshops, laten zich omringen door wijnambassadeurs en bereiden actief de grote internationale afspraken voor die hun internationale collega’s regelmatig voorstellen. De uitwisseling van ervaringen en competentie wordt daarbij niet vergeten tijdens adviserende missies op de Malediven en op Zanzibar voor een grote hotelketen. Om het water in de mond te krijgen bij een jaar dat veel beloften in zich draagt.

Wie zijn de Jeunes REstaurateurs?

De Jeunes Restaurateurs (JRE) is een vereniging van jonge restauranthouders die allemaal dezelfde drang voelen om hun talent en hun passie voor hun vak te delen. Een interne kwaliteitsselectie garandeert dat deze ambitieuze chefs tot de top van de Europese gastronomie behoren. Eertijds waren er de drie woorden Jeunes Restaurateurs d’Europe. Vandaag staat het label Jeunes REstaurateurs ook voor Joigning Innovation & Imagination, Respecting Sources & Substainability, Evoking Emotion & Inspiration.

De vereniging die de chefs van 23 tot 49 jaar oud samenbrengt, telt 30 actieve leden in België en niet minder dan 320 over heel Europa. www.jre.be