Restaurant The Avenue blaast eerste kaarsje uit

2016 betekende een nieuwe bladzijde voor het befaamde Hotel Barsey by Warwick aan de Louisalaan. Nadat de kamers en de vergaderzalen vernieuwd werden, zijn nu ook het restaurant en de lobby in een nieuw kleedje gestoken. Om deze gedaanteverwisseling te realiseren heeft Hotel Barsey by Warwick de menukaart en het fornuis van zijn restaurant toevertrouwd aan de even befaamde als getalenteerde chef Gaëtan Colin.

Op de menukaart, een scala aan gerechten ontsproten uit het enthousiasme en de creativiteit van Gaëtan Colin. Hij heeft een kaart samengesteld met gerechten uit de moderne brasseriekeuken, met een Belgisch accent, een keuze voor fijnproevers en ook enkele exotische noten. De ploeg in de keuken kan voldoen aan de meest veeleisende wensen voor wie op zoek is naar authentieke gerechten uit de Belgische keuken of naar moderne smaken, net als het hotelpersoneel dat de gasten altijd met passie verwelkomt. Gaëtan Colin heeft het fornuis toevertrouwd aan Michael Vollebout die hem in restaurant Jaloa terzijde stond en nu probeert om de passie van deze chef te visualiseren. Hij wordt bijgestaan door een ploeg die op termijn uit ongeveer vijftien mensen zal bestaan voor de zaal en de keuken. Gaetan Colin zelf is aanhanger van Escoffier en verdiende zijn strepen voornamelijk bij bekende huizen in België en Guadeloupe. In 2004 opent hij zijn restaurant Jaloa dat al snel een 16/20 krijgt van Gault&Millau en een Michelinster. Daarna opent hij de Jaloa Brasserie en d’Oude Pastorie in Kraainem. Hij onderscheidt zich als beste Europese chef in de S.Pellegrino Cooking Cup in Venetië en wordt finalist van de prestigieuze Bocuse d’Or. Vandaag baat hij ook de Richmond uit, een elegant gastenverblijf in Godinne.

De 80 couverts in de zaal worden verdubbeld met een terras met een veertigtal plaatsen. In de bar wendt de cocktailspecialist al zijn creatieve talenten aan om te rivaliseren met de sommelier Lionel Verjans, bekend van de Bistro du Mail. Wijn-, whisky- en ginliefhebbers zullen zeker hun gading vinden in de uitgebreide kaart en genieten van het comfort en de sfeer. De renovatie van Hotel Barsey by Warwick en het nieuwe concept van het restaurant past volledig in de visie van de Warwick International Hotels (WIH): de gasten een memorabele ervaring aanbieden met de overnachting en het restaurant en zowel de reizigers als de inwoners van Brussel verleiden.

De eerste verjaardag van restaurant The Avenue leek ons het ideale moment om na de succesrijke openingskennismaking, de keuken met een nieuw bezoek te vereren. De gloednieuwe toetsen van het interieur zijn verdwenen en hebben plaats gemaakt voor sfeervolle accenten die erop wijzen dat het restaurant een begeerde bestemming werd voor fijnproevers. De kaart oogt nog steeds aantrekkelijk en boeiend. Ondanks het streven naar perfectie wordt bij het aperitief nog steeds geen hapje of proevertje aangeboden, dit zou nochtans een mooie introductie kunnen zijn van het rijke smaakpalet dat volgt. Op de keurig gedekte tafels ontbrak eveneens het botermesje, wellicht een vergetelheid na een drukke avondsessie…

Als voorgerecht opteerden we voor een tartaar van zwaardvis en anderzijds een carpaccio van eend met ganzenlever, het hoofdgerecht werd een staart van zeeduivel en een contre-filet Rubia.  De zwaardvis groeide uit tot een leuk, pittig en mooi ziltig torentje met frisse citroentoetsen, terwijl onze carpaccio rond de fijne schijfjes ganzenlever een mooi garnituur raapselder, rucola en noten van de Piemont  meekreeg. Smeuïg en lekker.

De zeeduivel op vel gegaard werd opgediend op een zwarte pasta, getooid met kerstomaten en decoratieve sauslijntjes. De contre-filet Rubia was mooi gegrild, mals en werd zoals gevraagd knapperig rosé gehouden. Een mooi groentegarnituur van o.m. witloof, wortel en pommes Maxim’s, fijne aardappelschijfjes met streepjes sjalot werd aangevuld met mergstreepjes die samen met de romige saus voor een leuke afronding zorgden.

« The Avenue », by Hotel Barsey by Warwick – Louiselaan 381 – 1050 Brussel

tel 02-646 36 54 – www.the-avenue.be

Driegangenmenu aan 37€, aangepaste wijnen 15€ en all-in 59€

Culinaire commentaren:

Tasted4you:  4 minutes

decoratief en aantrekkelijk interieur

zeer attente bediening

smaakvariatie

leuke decoratieve presentaties

dagverse ingrediënten met respect voor hun natuurlijk smaak

Michelin:       2 bestekken

prachtig interieur

brasseriegerechten en moderne bereidingen

creatieve touch

GaultMillau: 13/20

verzorgd kader en aangenaam zonneterras

verrukkelijke gerechten

bar ideaal om internationale wijnkaart te verkennen

Delta:             hedendaags interieur

origineel kader

kindermenu