Vlaanderen, het epocentrum van de culinaire wereld

De timing van het Flanders Food Festival is geen toeval. In oktober strijkt het kruim van de internationale gastronomie neer in Vlaanderen. Van 1 t.e.m. 5 oktober is Antwerpen gaststad van de 18de editie van de prestigieuze ‘World’s 50 Best Restaurants Awards’. Vlaanderen en Antwerpen zijn beide gezamenlijk hoofdsponsor van dit evenement.

Met het aantrekken van dit internationale topevenement wil Vlaanderen de Vlaamse eet- en tafelcultuur, met aandacht naar de brede Vlaamse food sector, (internationaal) in de schijnwerpers zetten als culinaire bestemming. Vlaanderen is een verhaal van brouwers, chocolatiers, getalenteerde chefs, gezellige cafébazen en gepassioneerde streekproducenten. Van vakmannen die de traditie eren en streven naar innovatie.

‘The World’s 50 Best Restaurants Awards’ is de ideale gelegenheid voor onze lokale topchefs om te netwerken met hun internationale peers. Het Flanders Food Festival bouwt meer dan een maand lang verder op deze unieke energie om de lokale sector een boost te geven. De Vlaming mag terecht fier zijn op onze culinaire troeven.

The World’s 50 Best Restaurants is een rankinglijst van de beste restaurants, gebaseerd op een opiniepeiling van internationale chefs, restauranthouders, fijnproevers en restaurantcritici. De bekendmaking van ‘The World’s 50 Best Restaurants’ gaat telkens gepaard met een groots opgezette en prestigieuze awarduitreiking en wordt wereldwijd beschouwd als één van de belangrijkste awards in de gastronomie, te vergelijken met de Oscars. Het evenement geniet hierdoor een erg ruime mediabelangstelling in zowel de algemene als de gespecialiseerde internationale pers.